Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни ценности

Немощни и болни


“Защото, който яде и пие недостойно, той яде и пие своето осъждане, понеже не различава тялото Господне” /І Послание до Коринтяни 11:29/

И ап. Павел продължава: “Затова между вас има много немощни и болни, а и умират доста.”

Една от дълбоките тайни на боледуването и ранната смърт са разкрити. Познанието на тази тайна и истина освобождава от болестта и трагичната смърт. Безспорно тези стихове се отнасят предимно до взимането на причастие. Трябва да се вникне в дълбокия му мистичен смисъл на духовно общение с жертвата на Христа и общението със светата Църква – тялото Господне. Без благоговението и свещения трепет участието в това велико тайнство може да донесе болести и смърт.

Но има и друго значение. Дълбоко и скрито Тялото Господне е и цялата жива Вселена. Чрез Христа и за него всичко стана. Той е Главата и невидимото тяло, Духът, Който изпълва всичко живо. Пак св. ап. Павел в Деяния на св. апостоли /17:26/ в речта си пред Атинския ареопаг казва, че Бог не е далеч от всекиго от нас “защото ние чрез Него живеем, и се движим, и съществуваме, както и някои от вашите стихотворци са казали: “Негов сме и род.”

Затова нека изпитваме себе си как да се отнасяме към живото космическо тяло на нашия Господ Иисус, към Природата. Към всяко човешко същество. Да търсим и намираме в тях Господа. Да им се покланяме с любов, дух и истина.

И само любовта и чистотата, благоговението и защитата на всеки живот ще ни донесат здраве и дълъг живот. Общувай с природота и я пази от всяко нечисто посегателство. Яж чисти храни, които тя ни дава. Не проливай кръв. Не упражнявай никакво насилие над човек, животно и растение. Живей в хармония с Бога и творението Му. Раздавай на всички само всеопрощаваща и блага любов и ще бъдеш крепък и здрав, защото Господ ще бъде с теб. Ще стане твоя защита, защото си положил любовта си в Него и живееш по Неговите закони на любовта.

Тимотей МИХАЙЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни ценности“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.