Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Природна медицина

Природна медицина » Гладолечение

Гладуване на сокове

* Пълноценният живот предполага съвършен баланс между процесите на разрушаване и възстановяване на клетките

* Методът упражнява стабилизиращ и подмладяващ ефект върху всички физиологични, нервни и умствени функции

Въздържането от храна или лечебният глад е може би най-старият лечебен метод, известен на човека. Освен класическото въздържане от храна, само на вода, добро въздействие върху организма оказва и гладуването само на плодови или зеленчукови сокове. Неговата благотворност се основава на следните физиологични факти.

Главната причина за болестта и стареенето се крие в разстройването на нормалните процеси на клетъчната обмяна. Натрупването на токсини и отпадни продукти на метаболизма пречи на храненето на клетките, забавя възстановяването им и изграждането на новите клетки. Когато се разстрои нормалният метаболитен процес вследствие на хранителна недостатъчност, лениво храносмилане и елиминиране, заседнал живот и преяждане, процесът на възстановяване и преизграждане на клетките се забавя, тялото започва да старее, неговата съпротива срещу болестите намалява и се появяват различни заболявания.

Само половината от нашите клетки са в състояние на развитие, жизненост и работоспособност.

Една четвърт са в процес на развитие и растеж, а останалата четвърт – в процес на упадък или загиване. Пълноценен живот се поддържа, когато съществува съвършен баланс между процесите на разрушаване и възстановяване на клетките. Ако клетките се разрушават и умират с по-голяма скорост, отколкото се изграждат новите клетки, започва процесът на стареене. Също така от жизнено значение е стареещите и умиращи клетки да се разградят и отстранят колкото се е възможно по-бързо. Бързото и резултатното отстраняване на мъртвите клетки стимулира изграждането и растежа на нови клетки.
Именно гладуването със сокове допринася за възстановяване на здравето. Тогава процесът на отстраняване на мъртвите и умиращи клетки се ускорява значително и се стимулира образуването на нови клетки. По време на гладуване със сокове способността на отделителните органи за елиминиране и очистване нараства и насъбралите се метаболитни отпадъци и отрови бързо се изхвърлят навън. Това гладуване оказва и стабилизиращ и подмладяващ ефект върху всички физиологични, нервни и умствени функции. Химията на жлезите и хормоналната секреция също се стимулира.

Недостигът на витамини и минералното неравновесие

в тъканите са една от главните причини за намаленото снабдяване на клетките с кислород, което води до тяхното преждевременно остаряване и заболяване на целия организъм. Суровите, прясно изстискани сокове са богати на органични минерални соли, микроелементи и ензими. Те се усвояват лесно и пряко от кръвния ток и помагат да се възстанови биохимичният и минералният баланс в клетките и тъканите и да се ускори възстановяването.

Свръхкиселинността в тъканите също е една от най-сериозните причини за заболяванията. Особено по време на гладуване кръвта и тъканите съдържат огромни количества киселини като резултат от саморазграждането.

Суровите сокове доставят алкални излишъци,

което е изключително важно за оптимален киселинно-алкален баланс.

Учените са установили, че в суровите сокове се съдържа още неидентифициран фактор, който стимулира способността на клетката да абсорбира хранителните вещества от кръвния ток и резултатно да изхвърля метаболитните отпадъци. По време на гладуването тялото изгаря и изхвърля огромни количества натрупани отпадъци. Ние можем да помогнем на този очистителен процес, като пием алкални сокове в по-големи количества. Отстраняването на пикочната киселина и на други неорганични киселини се ускорява. Подсилва се и функциите на сърцето.

Гладуването със сокове е резултатен лечебен метод, който се съпровожда от физиологично подмладяване и съживяване на тялото. То стимулира мисловните възприятия и засилва духовното осъзнаване.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Гладолечение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата Гонг медитация ще се състои
на 06.08 /четвъртък/ от 19:15 до 20:30 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Юли 2020 август 2020 Септември 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.