Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Гладолечение

Гладуване на сокове

* Пълноценният живот предполага съвършен баланс между процесите на разрушаване и възстановяване на клетките

* Методът упражнява стабилизиращ и подмладяващ ефект върху всички физиологични, нервни и умствени функции

Въздържането от храна или лечебният глад е може би най-старият лечебен метод, известен на човека. Освен класическото въздържане от храна, само на вода, добро въздействие върху организма оказва и гладуването само на плодови или зеленчукови сокове. Неговата благотворност се основава на следните физиологични факти.

Главната причина за болестта и стареенето се крие в разстройването на нормалните процеси на клетъчната обмяна. Натрупването на токсини и отпадни продукти на метаболизма пречи на храненето на клетките, забавя възстановяването им и изграждането на новите клетки. Когато се разстрои нормалният метаболитен процес вследствие на хранителна недостатъчност, лениво храносмилане и елиминиране, заседнал живот и преяждане, процесът на възстановяване и преизграждане на клетките се забавя, тялото започва да старее, неговата съпротива срещу болестите намалява и се появяват различни заболявания.

Само половината от нашите клетки са в състояние на развитие, жизненост и работоспособност.

Една четвърт са в процес на развитие и растеж, а останалата четвърт – в процес на упадък или загиване. Пълноценен живот се поддържа, когато съществува съвършен баланс между процесите на разрушаване и възстановяване на клетките. Ако клетките се разрушават и умират с по-голяма скорост, отколкото се изграждат новите клетки, започва процесът на стареене. Също така от жизнено значение е стареещите и умиращи клетки да се разградят и отстранят колкото се е възможно по-бързо. Бързото и резултатното отстраняване на мъртвите клетки стимулира изграждането и растежа на нови клетки.
Именно гладуването със сокове допринася за възстановяване на здравето. Тогава процесът на отстраняване на мъртвите и умиращи клетки се ускорява значително и се стимулира образуването на нови клетки. По време на гладуване със сокове способността на отделителните органи за елиминиране и очистване нараства и насъбралите се метаболитни отпадъци и отрови бързо се изхвърлят навън. Това гладуване оказва и стабилизиращ и подмладяващ ефект върху всички физиологични, нервни и умствени функции. Химията на жлезите и хормоналната секреция също се стимулира.

Недостигът на витамини и минералното неравновесие

в тъканите са една от главните причини за намаленото снабдяване на клетките с кислород, което води до тяхното преждевременно остаряване и заболяване на целия организъм. Суровите, прясно изстискани сокове са богати на органични минерални соли, микроелементи и ензими. Те се усвояват лесно и пряко от кръвния ток и помагат да се възстанови биохимичният и минералният баланс в клетките и тъканите и да се ускори възстановяването.

Свръхкиселинността в тъканите също е една от най-сериозните причини за заболяванията. Особено по време на гладуване кръвта и тъканите съдържат огромни количества киселини като резултат от саморазграждането.

Суровите сокове доставят алкални излишъци,

което е изключително важно за оптимален киселинно-алкален баланс.

Учените са установили, че в суровите сокове се съдържа още неидентифициран фактор, който стимулира способността на клетката да абсорбира хранителните вещества от кръвния ток и резултатно да изхвърля метаболитните отпадъци. По време на гладуването тялото изгаря и изхвърля огромни количества натрупани отпадъци. Ние можем да помогнем на този очистителен процес, като пием алкални сокове в по-големи количества. Отстраняването на пикочната киселина и на други неорганични киселини се ускорява. Подсилва се и функциите на сърцето.

Гладуването със сокове е резултатен лечебен метод, който се съпровожда от физиологично подмладяване и съживяване на тялото. То стимулира мисловните възприятия и засилва духовното осъзнаване.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Гладолечение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 15 май /събота/ от 18:30 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Май 2021 юни 2021 Юли 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.