Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Силата на ароматите

* Ферментацията и застоялата вода привличат нежелани гости

* От чистите аромати предпочетете розовия

* Фрезиите са полезни за симпатичната нервна система

Не малка част от нещастията, които ни “дарява” съвременната цивилизация имат един и същ източник, за който хората знаят, но се правят, че тях не ги засяга. Става дума за откъсване на човека от природата и пренебрегването на нейните закони. Липсата на хармония между човека и природата неминуемо води до срив, до болести, нервно потресение – напускат го духовните и физическите сили. И само възстановяването на тази хармония, слиянието на човека с енергиите на земята, водата, въздуха и всички стихии на природата може да възвърне нарушената хармония.

Светът на ароматите е един от пътищата, водещи човека към знание, красота и хармония. Да се разбере живота на цветето, гората, ливадата, да се усети единението с живота на всяко цветенце и неговите аромати означава да се удължи живота, да станем по-богати и щастливи. Обърнете внимание на хората, които обичат цветята и получават удоволствие от тяхното отглеждане.

Това, което днес наричаме ароматерапия, е било познато на човечеството от преди хиляди години. За това свидетелстват и книгите на Агни Йога – синтез на древните знания и философия на живота. Ето някои от редовете на тези книги.

  • “Изначално пророците са се докосвали до звученето и до цъфтежа. Древното учение за звъна е изпълнено със значение. Венците и гирляндите напомнят разбирането за целебните им въздействие.”

Озарение, част втора, ІІІ,1

  • “Нищо не събира есенцията на праната така, както растенията. Общуването с растенията може да замени дори пранаямата. Законът за храненето от земята посредством пипалцата на растението дава възможност чрез обонянието и зрението да се черпи от този резервоар ценното качество на жизнеспособността, така нареченият натуровалорис, получаван при съзнателното съсредоточаване.

"Озарение, част втора, V, 11.

  • “Лекуването с аромати от цветя, смоли и семена иде от дълбока древност. Розата отделя не само мускусоподобно вещество, но и предотвратява отлагането на империла. В миналото розовата градина е била място за вдъхновение. Фрезиите са полезни за симпатичната нервна система, силно вибрираща при йога. Ечемичните зърна са незаменими за белите дробове.... Безсмислието на днешните парфюми е в крак с цялостното опорочаване на ценностите.”

Иерархия, 316

  • “Не дръжте в домовете си нищо гнило. Ферментацията и застоялата вода привличат нежелани гости. Фотографирането на Тънкия свят ще покаже различни същности, събрали се около сиренето, месото и свежата роза. Не логическите аргументи, а фактите ще докажат, че грозни същности съпровождат хапката месо до самата уста на човека...От чистите аромати предпочетете розовия. Розата съдържа много трайно масло и най-голямо количество огнена енергия. Използвайте винаги свежи цветя. Любителите на рози са сродни на огнената енергия, а същностите, хранещи се с гниенето, избягват нейния аромат. Приемете това простичко указание като аптекарско упътване..”

Огнен свят І, 227

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.