Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Гладолечение

Видове въздържане от храна

За класическото въздържане от храна се смята ПЪЛНОТО ВЪЗДЪРЖАНЕ от всякакъв вид храни, сокове, чайове – само на вода, обикновена или дестилирана. В зависимост от целите, моментното състояние на организма, условията, възможностите, предпочитанията, нагласата и пр. могат да се прилагат и други видове въздържане от храна /ВХ/.

  • ОМЕКОТЕНО ВЪЗДЪРЖАНЕ ОТ ХРАНА с употреба на пресни плодове и зеленчуци, сокове от тях, билкови чайове, подсладени с пчелен мед. Прилага се при по-отслабнал организъм или в случаите, когато е наложително да се ходи на работа или като преход към пълно ВХ.
  • СУХО” ВЪЗДЪРЖАНЕ ОТ ХРАНА. При него се изключва приемането не само на всякакъв вид храна, но и на вода, течности през устата или във вид на клизма. Допускат се само хигиенни процедури – миене, душ, вана, обтривания, обливания. То е строго дозирано по време и се използва за по-бързото разграждане на мазнините и по-силно въздейства върху патологията на организма. Прилага се само след консултация с лекар природолечител.
  • “УРИНОВО” ВЪЗДЪРЖАНЕ ОТ ХРАНА. При това въздържане наред с водата се приема собствена урина или трикратно през деня, или цялата отделена урина от 3 часа сутринта до 20 часа вечерта. При този вид въздържане се използва ефектът от гладолечението и уринотерапията, който в случая се удвоява. Още по-добре е, ако уринотерапията се прилага комплексно: пиене, втриване в кожата на преварена урина, компреси, клизми. Използва се при труднолечими, хронични заболявания.
  • “МАХАЛО”. Това е вид ВХ, при което многократно, ритмично се спазват следните етапи: подготовка за ВХ, същинско ВХ, захранване, общо хранене. Времетраенето на всеки един етап е един и същ, например 7:7:7:7. Това е един цикъл, който се повтаря, докато не настъпи желания ефект. Консултацията с лекар природолечител е препоръчителна. Подготовката за ВХ означава строго млечно-вегетарианска природосъобразна храна. В етапа “общо хранене” е възможна консумацията на нетлъсто пилешко, телешко, агнешко месо или риба, обща храна, характерна за дадения начин на хранене на индивида.

Въздържането от храна има различно времетраене: късо – до 14 дни; средно – до 30 дни; и продължително – до 40 дни. Всяко едно от тях има свои плюсове и минуси.
От дългогодишната практика на Здравен център “Дар” сме дошли до извода, че в съвременни условия, и най-вече при здравословно увредени хора в домашни условия.

ОПТИМАЛНИЯТ ВАРИАНТ ЗА БЕЗОПАСНО ВЪЗДЪРЖАНЕ ОТ ХРАНА ЗА ЛЕЧЕБНИ ЦЕЛИ СА 7 ДНИ ИЛИ ДО 7 ДНИ.

Това е и нашата препоръка.

Из “Енциклопедия за здраве “Дар” – Книга 2

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Гладолечение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.