Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни ценности

Трите ключа

Трите ключа

* Посвещавам на своите бивши, настоящи и бъдещи ученици

Елена Рьорих

Тези три велики ключа се пазят не на другите планети, не в други звездни светове, а в самите нас. Но овладявайки ги, вие овладявате това, което може да бъде сравнено само със световете. Разумно ли е да се отказвате от тези ключове? Разбира се, не. Затова, не губете нито миг, нека ги потърсим.

Имената на ключовете са: ЛЮБОВ, КРАСОТА И ЗНАНИЕ.

Напомням ви за пътищата, които водят към овладяване на тези ключове. Запомнете тези пътища, вървете по тях и ги покажете на другите.

Във всяка постъпка проявявайте подвижност, любов и благоразумие. Старайте се да бъдете мъдри скулптури в работата над самите себе си на другите, бойте се да бъдете ронлива глина в ръцете на лошото приятелство.

Избирайте си добри приятели и в общуването си с тях умножавайте добрите си качества; четете с тях хубави книги, правете си изводи и се постарайте да

запомните и да приложите в живота всичко най-хубаво.

Изработвайте в себе си планове и пътища за създаване на живот красив, разумен, лишен от безволие, пълен с труд и хармония в отношението ви към всичко обкръжаващо.
Знайте, че с всяка лоша дума, мисъл, постъпка вие нарушавате свещените права, с които щедро, като всяко творение, сте надарени от природата.

Изработвайте в себе си твърдост и постоянство и не се развличайте по време на работа. Ако работата е скучна, но необходима, съумейте търпеливо да я доведете до край. Това ще стане по-лесно, ако започнете да вършите всяка работа с удоволствие. Вие не сте кукли на конци или играчки, изпълняващи движения механично, а разумни хора. Затова сте задължени да се отнасяте към всякаква работа умно, внимателно и с любов.
Старайте се да очиствате речта си от празните и безсмислени думи. Нека вашата реч бъде ясна, точна и кратка.

Напускайте местата, където има празно дърдорене, където има злоба и ненавист, където цари раздор, вредни развлечения и глупост.

Ако сте решили да си починете, в минутите на отдих, дайте на ума и тялото си приятно и необременяващо развлечение.

Не бъдете суетни. Изкоренете лъжата. Бъдете честни и приветливи. Развивайте в себе си чувство на благородство и в общуването си с хората бъдете вежливи и непосредствени. Също така чувството на страх трябва да ви бъде чуждо. Бъдете уравновесени в удоволствието и страданието, в радостта и печала. Винаги прощавайте и отвръщайте с любов на ненавистта. Само така ще можете да победите и недоброжелателството. Вашите мисли са ваши деца. Трябва да направите прекрасна всяка една от тях. Всяка мисъл трябва да бъде съзидателна сила, насочена към доброто.

Винаги помнете, че силата на мисълта е много голяма.

Бъдете готови да я употребите в помощ на света.

Бъдете точни във всичко, правдиви и честни в своите действия. Иначе на вас не може да се поръча важна работа. Животът трябва да протича през вас в целия си блясък и сила. Не допускайте маловажни неща да отслабват вашата настойчивост в постигането на целта.

Животът и любовта – това е могъща сила, благодарение на която съществува всичко във Вселената. Любовта е сила, движеща света: всичко, което се прави заради нея, притежава силата на световния закон. Само с любов към всичко можете да победите злото. Носете любовта навсякъде, където отивате. Скоро ще разберете как тя ви помага по всички ваши пътища.

Бъдете чисти и нека любовта се разлива чрез вас, както ароматът струи от цветето.Приемете твърдо и непоколебимо решението да станете израз на любовта и готовността да помагате навсякъде, където можете да правите това. Нека вашият живот бъде радостен лъч за другите. Открийте в себе си елмазите, които бихте могли да сложите в съкровищницата на общото благо.

Елена Рьорих

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни ценности“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.