Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » За вас, родители!

Болестите при децата – на какво ни учат те?

* Детето често боледува поради болестите на своите родители

* Защо под 12-годишна възраст не може да има самоубийство

В детското тяло може да се настани изключително еволюирала душа и тогава възрастта на физическото тяло не отразява възрастта и равнището на еволюцията на духа в него. Духът, който се намира в тялото на малко дете, може да бъде много мъдър и много еволюирал, но по много причини този дух няма да може да се изрази, дори само защото “съдът” на детето все още не е еволюирал до нивото, когато може да се изрази като зряло човешко същество.

Болестите, които се проявяват в децата много често, но не винаги, се предизвикват от болести, които носят родителите. Спомнете си, че елементите, гените, които влизат в изграждането на физическото тяло на детето, се вземат от майката и бащата. Въпреки, че детското тяло се създава в утробата на майката, вибрациите и характеристиките на бащата присъстват и помагат за формирането на това дете през деветте месеца на развитието му.

Следователно слабостите на двамата родители могат и ще се повторят във физическото тяло на детето, причинявайки болест,

понякога дори болест, която духът на детето не желае.

Ето защо някои малки деца избират да умрат, тъй като създаденото тяло не е подходящо за съдбата, която искат да следват. До 12-годишна възраст, когато душата напълно влиза в тялото, детето може и често прекратява физическия си живот, тъй като не са се изпълнили житейските характеристики, към които се е стремило за съдбата си. Затова за децата под 12-годишна възраст не може да има самоубийство. Очевидно не детето решава да се оттегли на физическо ниво, понеже е твърде малко и незряло. Духът взема решението, защото тялото е болно и не е подходящо за живота, който иска да води.

Болестта, разбира се, дори при малкото дете, може да се прояви чрез духа. Болестта може да бъде част от кармичния модел и този кармичен модел може да принадлежи не само на детето, но и на родителите. Болестта, или изпитанието, пред което се изправя детето,

може да не е предназначено за него, а за родителите, които са го създали.

Нека се знае, че родителите учат от детето не по-малко, отколкото то от тях. Учебният процес е двупосочен – детето, което умира, може да е предложило да се жертва, за да помогне на родителите, на сестрите и лекарите, и дори на цялото общество да осъзнаят определени факти от живота, които съответните хора трябва да научат.

Затова болестта е винаги еволюционен процес. Винаги поражда израстване и разбиране на едно или друго ниво. Децата като че ли заслужават повече симпатия, тъй като са млади и все още не са осъществили потенциала на съществото си. Това може би прави урока по-мъчителен, но принципът за детето е същият както при възрастния. Същността на заболяването и болестта е еднаква и за детето, и за възрастния човек. Просто гледате на детето с повече любов, отколкото на възрастния, понеже личността на детето все още не е опетнила съществото му. В детето можете да видите по-ясно Божията чистота и затова изпитвате към него повече състрадание.

Из “Мъдростта на Рамала”

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, родители!“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2021 декември 2021 Януари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.