Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » За духа и за душата

Буда медицина (манла)

(Преди да започне работа, целителят приема убежище в Трите скъпоценности (Буда, сангха и дхарма), прима правилна мотивация за работата си - любов, състрадание, радост и осъзнаване на равнопоставеността на всички същества, припомня си илюзорната природа на всичко, вкл. и на себе си, като произнася мантрата на пустотата "Ом свабава шуддо сарва дхарма собава шуддо хам", и след това пристъпва към предписаната за конкретния случай лечителска процедура.Накрая визуализацията се разтваряря в светлина постепенно от периферията към

 центъра, след което целителят отново се появява от непроявеното състояниекато Буда или бодхисатва и посвещава направеното добро за благото на всички същества и в частност на болния, за неговото бързо оздравяване.)

От съвършената чистота на Реалността се появява бял хилядолистен лотос, върху който лежи дискът на луната. Над него стои коренната сричка (биджа мантрата) "Хунг" ( ) в син цвят, която символизира просветленото съзнание на целителя. От Хунг се излъчва светлина към Будите и бодхисатвите в качеството на приношение и се връща обратно с тяхната благословия. След това светлината се излъчва към всички същества, премахва техните страдания, болки и мъки и, след като е дарила това благо на всички, се връща обратно в сричката Хунг, при което тя се преобразува в Буда на медицината.

Сега целителят си представя себе си във формата на Буда на медицината - в син цвят, седящ в поза лотос, с кръстосани крака и излъчващ светлина. Дясната ръка е отпусната на бедрото с длан, обърната нагоре в дарителски жест. В тази ръка тоя държи цвете Арура. Лявата ръка държи чаша с нектара на безсмъртието. Будата на медицината е с монашеска дреха, без никакви украшения. От трите центъра на Буда - челото, гърлото и сърцето - се излива светлина съответно с бял, червен и син цвят. Тази светлина призовава Будите от всички страни и всички чисти земи, и в частност, от източната берилова страна на Будите на медицината. Всеки от тези безчислени буди слиза върху целителя във формата на Буда на медицината и се слива неразделно с него.

В сърцето на целителя - Буда на медицината - се появява хоризонтално лежащ лунен диск, в средата на който се намира синята сричка Хунг, а по периферията на диска, по часовниковата стрелка, се разполагат сричките на мантрата. Докато се чете мантрата нейните срички се движат в кръг по часовниковата стрелка и светлината от коренната сричка и от всички други срички се разпространява на всички страни, насочва се към съществата, които се нуждаят от изцеление и премахва техните болки. Те самите на свой ред стават Буди на медицината и в гърдите им също се появяват лунният диск и сричката Хунг с мантрата. Тяхната светлина се разпространява към всички други същества, и т.н.

Кратка мантра на Будата на медицината (в тибетско произношение):

Тадятха Ом беканзе беканзе маха беканзе рандза самутгате соха.

Дълга мантра на Будата на медицината:

Тадятха гхуме гхуме имини михи мати мати сапта татхагата самадхя дхиш тхате ате мате пале папам шо дхани сарва папам нашая мама будда буддоттаме уме куме будда кшатра пари шадхани дхамени дхаме меру меру меру шикхаре сарва акала мритью нава рени будде су будде будда дхиш тхите наракшантуме равадива саме асаме саманва хпарантуме сарва будда бодхисаттва шаме шаме прашамантуме сарва итьюпа драва бхядхя пурани пурани пураяме сарва ашая бедуря прати бхасе сарва папамкшаям кари соха.

Това е универсален лечебен канал. Лекува практически всички болести. Съвместим е с всички будистки и тибетски канали.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За духа и за душата“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.