Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Гимнастики

Упражнение за езика и сърцето

• Упражнението е антистресово и помага да се справяме с тежки жизнени ситуации

Според източната медицина езикът е орган, който е свързан със сърцето.

   • В седнало положение разположете езика между устните и предната страна на зъбите. Започнете да въртите езика кръгообразно по часовниковата стрелка 9 пъти и по този начин се масажират горните и долните венци.

   • Сега разположете езика зад зъбите, крайчеца му опира в горния венец. С езика изпълнявайте кръгообразни движения в противоположната посока най-малко 6 пъти и така отново венците се масажират

   • Изпълнявайки тези упражнения чувствате, че слюнкоотделянето в устата се увеличава – това е и целта на манипулацията с езика.

   • На този етап продължавате упражнението с движение на долната челюст, като “дъвчете” слюнката. Продължавате да дъвчете.

   • Сега с крайчеца на езика натиснете нагоре небцето непосредствено зад горните зъби. Едновременно с това изправете тилната част на шията, като повдигате брадичката нагоре. Шията се изтяга като че ли се удължава.

   • Сега, напрягайки гърлото, звучно глътнете събраната в устата слюнка. Старайте се да проследите нейния път. Тя преминава по хранопровода, спуска се по-надолу, стига стомаха и т.н.

Когато волево гълтате при напрегнатото гърло, вие сваляте неговото напрежение, отпускате още една група мускули. Често именно тази част на тялото страда от преживяните стресове и от разни други трудни жизнени ситуации.

Продължавате да тренирате езика и по този начин да укрепвате сърцето.

   • Вдишвате. Издишвайки, изплезвате езика. Колкото можете го изтегляте в максимална степен надолу.

   • Езикът отново е в устата. Но сега неговият край се изтегля назад, към глътката. След това се стараете максимално да приближите основата на езика към небцето и да го притиснете към него.

   • Едновременно с притискането на долната част на езика към небцето, свийте сфинктера на ануса и го изтеглете нагоре, като в същото време напрягате гърлото.

   • Отпуснете се, направете лека почивка.

Повтаряте упражнението още 1-2 пъти

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Гимнастики“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.