Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Ароматът в нас и около нас

 * Ролята на ароматичните масла за нашия вътрешен комфорт и здраве

Всички ще се съгласим, че съвременният човек живее в един изкуствен свят. Храним се с „изкуствени“ храни, лекуваме се със синтезирани по изкуствен начин лекарствени препарати. Вдишваме майсторски създадени, но все пак изкуствени аромати. В резултат на това и здравето ни е „изкуствено“, тоест привидно здраве. И тогава започваме да изграждаме ново „здраве“ с помощта на многоцветна пирамида от хапчета. А мъдрата Природа отдавна вече е измислила всичко – как трябва да се лекуваме, с какво...
Някога в древността имало един народ – шумери. Те използвали билките и ароматичните масла и били големи познавачи в тези области.

Египетските жреци успешно лекували с маслата психически и физически недъзи.

Великият Хипократ смятал, че пътят към здравето минава през всекидневно правене на ароматична вана и ароматичен масаж.

През Х-ХI век Авицена предложил метод за получаване на етерични масла, който е актуален и до днес. За маслото от роза той писал: „Розовото масло повишава възможностите на разума и увеличава бързината на мисленето.“

Във „Великата книга на хирургията“, написана от Парацелз в края на ХVI в., етеричните масла са наречени „активното начало на растенията“ и се препоръчва огромната сила на тези живителни сокове да се употребява за лечение на недъзите.

В днешно време натуралните ароматични масла са изцяло признати и от официалната, и от народната медицина. Дълбоко в душата си всеки от нас, осъзнато или не, ще открие тъга по изгубеното единство с Природата. Дали това не е причината толкова лесно да се поддаваме на влиянието на различни народни лечители; заради това ли, въпреки всяка наука, сме готови да повярваме на древната мъдрост?

Колкото повече се отдалечаваме от Природата, а сме създадени по неин образ и подобие, толкова по-силно е в нас желанието да се върнем към нея и да се почувстваме малка частичка от Космоса, в който всичко е взаимосвързано, всичко диша и живее според едни и същи закони.

Сложете върху дланта си една таблетка, каквато и да е, а до нея капнете ароматично масло. Направете сравнение:

кое ви харесва повече – бездушната изкуствена капсула или живата ароматична капка?

Бързо „оздравяване“ на един орган за сметка на друг или бавното, но сигурно движение към абсолютното, съвършеното здраве?

Изборът е на всеки един от нас.

Анастасия СЕМЕНОВА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.