Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » За вас, жени!

Справете се със стреса!

Руската психоложка Людмила Ступакова предлага антистресова програма, разработена от експерти в тази област специално за жените.

  • Ранно ставане. Вдигайте се сутрин от леглото час преди останалите членове на фамилията. Така ще можете да останете за малко насаме със себе си. Спокойните минути, прекарани на чашка кафе в потъналата в полумрак кухня, ще ви изпълнят с покой и готовност да навлезете уверено в настъпващия ден.
  • Разделение на труда. Полека-лека прехвърлете част от своите домашни и служебни задължения върху близките и колегите си. Разбира се, това трябва да стане много деликатно, по възможност така, че те сами да ви предложат своите услуги, виждайки, че сте прекомерно натоварени. В периоди на стрес човек трябва максимално да се разтовари от ангажименти.
  • Периодичен отдих. Правете по-чести почивки. Даже 10 минути стигат, за да се отпуснете и отвлечете от проблемите. Малко прекъсване за чаша чай, няколко минути до прозореца или кратък разговор с приятен събеседник ще ви ободрят дори при силен стрес.
  • Гимнастика. Този добре известен начин за избавяне от стрес изисква изпълнение на няколко несложни упражнения. В зависимост от възможностите и желанието си може да отделите за тях от половин до един час. Понякога чудесен резултат може да се постигне и само с едно дихателно упражнение, с лек масаж и дори с протягане.
  • Снизходителност към себе си. Не изисквайте прекалено много от себе си, дайте си право на грешки, неточности и неправилни действия. За няколко дни си забранете да мислите за неприятностите, да се измъчвате от угризения на съвестта и от съмнения за правилността на своите постъпки. Мислете за себе си като за обикновен човек, на когото нищо човешко не му е чуждо, включително и да греши. Защото това е напълно нормално, случва се на всеки и в крайна сметка нищо не означава.
  • Отпускане. Приятната музика, любимият филм, малката разходка ще ви отвлекат от неприятните мисли. Помечтайте или просто прекарайте известно време, без да мислите за нищо.
  • Желание за опрощаване. Научете се да не обръщате внимание на неприятностите и да прощавате на хората, които ви разстройват по някакъв начин. Прощавайки, вие давате на себе си възможност да не се концентрирате върху проблемите. А това запазва и нервите, и здравето, и красотата.
  • Готовност за решаване на проблемите. Не трябва да бягате от трудностите. Трябва да се научите да ги решавате. В противен случай те може толкова да се натрупат, че товарът им да се окаже непосилен за вас. Колкото и да отлагате решението му, проблемът няма да стане по-лек, обратното, той само ще се затяга и от напълно преодолим може да се превърне в действително неразрешим.
 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, жени!“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2021 декември 2021 Януари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.