Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Очистване на организма

Очистване на черния дроб

Очистване на черния дроб

* Повече от 15 години Здравен център „Дар” прилага в своята методика на лечение очистването на черния дроб като част от общото очистване на организма

* Много наши пациенти с успех прилагат пролетно очистване на организма и така се освобождават от пролетната умора

След очистването на червата и премахването на една от най-мощните интоксикации на организма – чревната, идва ред и на пречистването на черния дроб. Той също представлява едно „сметище“ от отпадъци, натрупани след филтрацията на кръвта години наред и здраво „капсулирани“ в тъканите му.

Най-важният фактор за ефективността на очистването е предварителната подготовка, изразена в смекчаването на организма.

Това се постига чрез приемането на поне четири топли вани, като последната процедура е добре да се извърши ден преди очистването. От няколко дни до седмица преди очистването преминете на строг вегетариански режим.

За процедурата е нужно да се снабдите със зехтин (олио) – от 150 до 200 или 300 мл, в зависимост от телесното тегло и поносимостта към него, и съответно същото количество прясно изстискан (с ръка) лимонов сок.

Първи ден (вечер) – очистителна клизма. Храна – вегетарианска. Вечер се поставя топла грейка в областта на черния дроб за около един час.

Втори ден (сутрин) – очистителна клизма и през целия ден се яде лека вегетарианска храна. Пие се прясно изстискан сок от червено цвекло и ябълки с кисела жилка в съотношение 1:4. Ако това е трудно, пийте само пресен ябълков сок, леко кисел. Пие се, колкото може. Вечер – топла грейка за един час.

Трети ден – като втория.

Четвърти ден – същото: сутринта – клизма, до обяд се приема храна – строго вегетарианска, а през деня - сок, но до 19 часа. Именно към този час най-добре се разширяват каналите на черния дроб. За този час вие трябва да сте приготвили място, където ще лежите, и грейка с гореща вода или електрогрейка, която се слага върху черния дроб (под нея се подлага кърпа, за да не изгори кожата). Преди това вие сте приготвили две стъклени чаши – с отмереното количество зехтин и лимоновия сок – по 150 - 200 мл.

И така, в 19 часа на четвъртия ден изпивате 1-2 глътки от леко загрятия зехтин, след което приемате 1-2 глътки лимонов сок. След 10-15 минути изпивате втората порция зехтин и лимонов сок, след това следващата и следващата порция през 10-15 мин, докато не изпиете цялото количество зехтин и лимонов сок. През цялото това време не сваляте грейката от черния дроб.

Накрая остава да изчакате резултата, като предварително си набавите нощно гърне, за да видите какво ще излезе /това може да се види и в тоалетната чиния/. Добре е да дишате бавно и плавно с корема за масаж на черния дроб до 30 мин, след това се почива и отново се повтаря, да дишате през дясната ноздра. Ако не започне очистването към 23 часа, си лягате. Сутринта, с обикновеното изхождане ще започнат да излизат билирубинови камъни (те са меки като пластелин), цилиндрични холестеринови натрупвания, парчета умъртвена лигавица, черна жлъчка и др. Човек трудно може да си представи, че тези неща години наред са били съставна част от неговия организъм!

Ако сутринта все още няма позиви за тоалетната, добре е да се изпие чаша прясно изцеден сок от ябълки, червено цвекло и моркови. След това да се направи клизма с топла вода, с добавка на малко лимонов сок.

След очистването нека първата храна бъде прясно изстискан сок от моркови, червено цвекло и ябълки или само от ябълки, който допълнително ще промие черния дроб. След това преминете за известно време на салати, течни или кашеобразни храни и започнете нормалния си живот.

Бележка. Възможно е към 2-3 часа през нощта да се появи желание за повръщане. Това е добър симптом – в това време е задействан механизмът за отлепването на нечистотиите от черния дроб. Гледайте да не повръщате. Дишайте лекичко, без напрягане. Желанието за повръщане ще отмине след 15 – 20 мин.

Най-добре е първата очистителна процедура да извършите през пролетта /март, април, май/, когато активността на черният дроб е най-голяма. Не се препоръчва на болните от чернодробни заболявания да правят очистването  през есента, понеже тогава черният дроб е най-слаб.

Препоръчително е всяко очистване на черния дроб да става в пълнолуние. Но психологическата настройка на човека може да му покаже друго време.

За пълното му очистване (едно не е достатъчно) процедурата може да извършите четири пъти в годината, а през следващата година е достатъчно очистването да е веднъж или два пъти. Това е и прекрасна профилактична мярка за поддържане на неговите филтриращи способности. Така най-добре се пречиства и кръвта, увеличава се работоспособността и бодростта, яснотата на мисълта и се повишава подвижността на ставите.

Препоръчваме ви, преди да решите да правите очистване на организма, да се консултирате с лекар-природолечител /натуропат/ от Здравен център „Дар“ и отделните етапи на очистването да се извършват под негово наблюдение. За повече информация тел.: 02/ 986 75 09 и 0876 809 609.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Очистване на организма“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.