Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За семейството

За семейството » За вас, жени!

Колко време е бременна жената?

По време на бременността между организма на майката и плода става своеобразен обмен, и то в двете посоки: от майката към плода и от плода към майката. Информацията, която получава бременната от ембриона, е необходима, за да може организмът на бъдещата майка да се приспособи към развиващото се в нея ново същество.

Макар че обмяната на информация основно става от петата седмица, информационни послания постъпват още в момента на зачеването. Дори в най-първата фаза от делене на клетките, когато ембрионът още „пълзи“ по фалопиевите тръби към матката и допира майчините тъкани, от него вече върви „транслация“ на някои ориентировъчни информационни данни. По-късно мъничето постоянно подсказва на майчиния организъм какво трябва да прави и какво да намали в хранителния порцион, за да може имунната й система да приеме новото живо същество като свое родно и то да се развива нормално.

И най-важното - в женския организъм постъпват изключително много стволови клетки на плода. Оказва се, че тези стволови клетки се откриват дори 30 години след раждането, а произвежданите от тях лимфоцити остават в майчиния организъм цял живот.

През есента на 2000 г. във Ватикана е проведен конгрес, организиран от Института по гинекология и акушерство при Римския католически университет. На него интересен доклад на тази тема изнася проф. Салваторе Манкузо. Запитан колко дълго се запазва влиянието на ембриона върху майчиния организъм, той отговаря: „В известен смисъл бременността не продължава 40 стандартни седмици, а през целия останал живот“.

Бъдещата майка се обрича привнесените в нейния организъм изменения да се съхраняват в нея, да модифицират организма й и да влияят върху нея през целия й живот.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, жени!“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2021 декември 2021 Януари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.