Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Храносмилателна система » Други

Спадане на напречното дебело черво

Напречното дебело черво нормално се разполага над пъпа. Всяко негово преминаване под пъпа се означава като спадане. Мнозина хора не подозират колко сериозни проблеми предизвиква тази промяна.

В ириса има обективен знак, съответстващ на степента на спадане на напречното дебело черво. Той се забелязва почти у всеки втори посетител в кабинет “Дар”.

Причини и последици

Това заболяване е породено от неправилния начин на живот и хранене. Постепенно с времето по стената на напречното дебело черво се образуват уплътнения от хранителни остатъци /своеобразен “котлен камък”/, които могат да достигнат до 15 килограма! Освен че натежава, в резултат на постоянното действие на гравитацията и хроничната умора, съчетани с липса на необходимите количества калций, натрий, силиций, желязо, магнезий и др., то губи мускулния си тонус, като в крайна сметка се озовава в малкия таз. Стомахът остава без опора, провисва, като на дъното му се образува езерце от солна киселина. Възникват парене зад гръдната кост, оригвания, газове и др. Появява се възможност за образуване на язва.

Стомахът и напречното дебело черво притискат тънките черва; те от своя страна оказват натиск върху тазовите органи.

При жените това води до изкривяване на матката назад или настрани, което пречи на нормалното изтичане на ментруалната кръв. Възникват спазми. В същото време едната или двете маточни тръби могат да се прегънат, което може да доведе до ментруални проблеми и невъзможност за придвижване на отделената яйцеклетка. Може да възникне безплодие или да се развият кисти на яйчниците. Налягането върху тазовите органи, съчетано с промяна в положението им, води до нарушено нарушено кръвоснабдяване и кръвоотичане. В резултат на това възникват различни заболявания.

Мъжете могат да имат различни проблеми с простатата.

И при двата пола се забавя перисталтиката и пасажът поради прегъване на дебелото черво в чернодробната и далачната извивка, увеличава се налягането върху сигмовидното черво и така възниква запек. Поради увеличеното количество газове дебелото черво се раздува и се образуват малки херниални сакчета, наречени дивертикули. Раздуването пречи на дишането, сърдечната дейност и тънкочревната перисталтика. В дивертикулите често попадат силно отровни вещества, бактерии и вируси, които се задържат дълго и представляват една скрита инфекция, която става активна с отслабването на организма. Понякога се възпаляват самите дивертикули.

Токсичните материали се задържат продължително в низходящото дебело черво, което е причина за развитието на заболявания в лявата половина на тялото. Развиват се също хемороиди вследствие на затруднения венозен оток.

Лечение

Природосъобразният начин на живот с основно почистване на червата, подходяща диета и упражнения върху наклонена дъска, коригира спадането на напречното дебело черво.
Очистване и диета. Те са същите като при Лениви черва /запек/.

Упражнения. Необходима е дъска с дължината на тялото. Единият край на дъската се поставя върху пода, а другият се повдига през първата седмица на 15 см от земята, през втората - на 30 см, през третата - на 45 см. Ляга се с главата нагоре, като краката застават откъм повдигнатия край. За да може тялото да се задържи в това наклонено положение, е нужно при краката да бъде поставен здрав ремък, а при ръцете - две ръкохватки /фиг. 1 бр 13/1992 стр. 3/.

Упражненията се правят към 3 часа следобед и преди лягане всеки ден в продължение на поне 3 месеца.

1. Легнете по гръб. Останете така 5 мин, като краката се опират на ремъка.

2. Отведете двете ръце назад и ги върнете обратно. Всеки следващ ден увеличавайте с по 1 път всяко от упражненията, докато достигнете 15 пъти.

3. Сгънете краката в тазобедрените и коленните стави и ги отпуснете надолу, държейки се за ръкохватките. В това време краката са извадени от ремъка.

4. Направете коремна преса, сгъвайки краката под прав ъгъл спрямо дъската.

5. Опишете 3-15 осморки с всеки крак поотделно.

6. Карайте колело с двата крака 1-2 мин.

7. Заемете изходно положение за 10 мин, след което станете и продължете всекидневната си работа.

Противопоказания. Упражненията не се правят при високо кръвно налягане, кръвоизливи, туберкулоза, рак на тазовите органи, апандисит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, бременност.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.