Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Кожни заболявания » Витилиго

Витилиго - лечение

Витилигото е изключително упорито заболяване, което се подава много трудно на лечение. Затова болният трябва да се въоръжи с голямо търпение, постоянство и вяра, ако иска да се избави от него.

Лечението на витилигото е комплексно; то предполага мерки за отстраняване на причините, които го причиняват, а именно: очистване на целия организъм, в частност на черния дроб, и премахване на натрупания стрес. Понякога такъв вид лечение не отстранява белите петна по кожата, но спира тяхното разпространение, като ги локализира.

Очистването на организма и системите, включително на черния дроб, става по методиките, описани подробно в Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”.
Снемането на стреса се осъществява най-добре чрез използване възможностите на психотерапията, сред които: автогенна тренировка, самовнушение, себеотпускане /релаксация/, медитация и др. /Вж. Психотерапия, Книга 3 на Енциклопедия за здраве “Дар”/.

Лечението на витилигото става по-ефикасно чрез използването на уринотерапатия, въздържане от храна /лечебно гладуване/, соколечение, дихателни упражнения, разходки и туризъм сред природата, закалителни процедури, позитивно мислене и т. н.

Един спомагателен метод е и слънцелечението в съчетание с морелечение. То се извършва през летните месеци на брега на морето. Болният се излага на слънчевите лъчи сутрин – между 8 и 9 часа, и привечер – между 17 и 18 часа. Целта на лечението е да се стимулира миграцията на меланоцитите, определящи пигмента, от околната здрава кожа, така че да поселят депигментирания участък.

Витилигото, особено в начална фаза, може да се счита за напълно лечимо заболяване, ако у болния са налице воля, кураж, увереност, постоянство в спазването на указаните препоръки; доказателство за това са многото пациенти с витилиго, излекувани в Здравен център “Дар”.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Витилиго“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще бъде на
21 януари (петък)
от 19:15 до 20:30 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
22 и 23 февруари 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

КАЛЕНДАР НА ПОСТИТЕ
за 2020 година За постите

Януари 2020 февруари 2020 Март 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.