Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Кожни заболявания » Витилиго

Витилиго - лечение

Витилигото е изключително упорито заболяване, което се подава много трудно на лечение. Затова болният трябва да се въоръжи с голямо търпение, постоянство и вяра, ако иска да се избави от него.

Лечението на витилигото е комплексно; то предполага мерки за отстраняване на причините, които го причиняват, а именно: очистване на целия организъм, в частност на черния дроб, и премахване на натрупания стрес. Понякога такъв вид лечение не отстранява белите петна по кожата, но спира тяхното разпространение, като ги локализира.

Очистването на организма и системите, включително на черния дроб, става по методиките, описани подробно в Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”.
Снемането на стреса се осъществява най-добре чрез използване възможностите на психотерапията, сред които: автогенна тренировка, самовнушение, себеотпускане /релаксация/, медитация и др. /Вж. Психотерапия, Книга 3 на Енциклопедия за здраве “Дар”/.

Лечението на витилигото става по-ефикасно чрез използването на уринотерапатия, въздържане от храна /лечебно гладуване/, соколечение, дихателни упражнения, разходки и туризъм сред природата, закалителни процедури, позитивно мислене и т. н.

Един спомагателен метод е и слънцелечението в съчетание с морелечение. То се извършва през летните месеци на брега на морето. Болният се излага на слънчевите лъчи сутрин – между 8 и 9 часа, и привечер – между 17 и 18 часа. Целта на лечението е да се стимулира миграцията на меланоцитите, определящи пигмента, от околната здрава кожа, така че да поселят депигментирания участък.

Витилигото, особено в начална фаза, може да се счита за напълно лечимо заболяване, ако у болния са налице воля, кураж, увереност, постоянство в спазването на указаните препоръки; доказателство за това са многото пациенти с витилиго, излекувани в Здравен център “Дар”.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Витилиго“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Април 2021 май 2021 Юни 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.