Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Опорно-двигателна система » Шипове

Шипове - лечение

При лечението на артрозата се допуска много често следната грешка, споделена най-успешно от читателка на вестник “Дар”:

“Сега съм на 60 години и около двадесет от тях се лекувам от шипове. Досегашното ми лечение не даде никакви резултати, макар че съм изпила множество лекарства. Състоянието ми прогресивно се влошава и съвсем изгубих надеждата да оздравея, когато чух в поликлиниката думите на лекаря: “Шиповете не се лекуват”. Просто съм отчаяна. Питам се, защо тогава ни се предписват най-различни лекарства? И наистина ли шиповете не се лекуват?”

Грешката, допускана от хората с артроза, е тяхното бързо прибягване към медикаментозни средства за разрешаване на техния проблем. Лекарствата, най-общо казано, имат за цел да разсеят силната болка, придружаваща артрозата; те не премахват причината за възникването на шиповете; с други думи, тези “ръждиви петна” в организма биват само замазани, докато “ръждата” продължава да корозира необезпокоявана.

Знаейки причините и механизма на болестта, може да бъде направен следният извод: лечението на артрозата е насочено към отстраняване на първопричината на заболяването: неправилно хранене, замърсяване на организма с отпадъчни продукти, лошо храносмилане, неправилна обмяна, подсилена от възможна генетична предразположеност, недостатъчен двигателен режим.

За да се излекуват шиповете, задължително условие е болният да иска сам да се излекува, при това не за ден или за месец, а за години упорит труд; резултатът съответно ще бъде траен и постоянен.

Методиката на това лечение предполага следното: очистване на организма от токсините /чрез последователно очистване на дебелото черво, черния дроб, бъбреците, ставите; чрез дозирано лечебно гладуване или спазване на лечебните пости/, постепенно преминаване към природосъобразна храна, създаване на благоприятен двигателен режим с подходящи упражнения, фитотерапия, масажи и др.

Премахване на болката. Пред вид това, че болката е изключително важен фактор, обуславящ цялото заболяване, на нея трябва да се отдели специално внимание през време на лечението. Първопричина за болките в ставите е мускулният спазъм вследствие, както казахме, на разместване на ставите. Това предопределя насоките за тяхното премахване.

За да се отстранят болките, достатъчно е да се премахне мускулният спазъм. За това добре е да се правят някои от следните процедури:

  • Енергична разтривка на гръбначния стълб и болните места със затоплена стара /престояла 7-8 и повече дни/ всеки ден в продължение на половин час. След това тялото се измива с топла вода.
  • Налагане на местата с шипове с компреси със много стара урина /престояла повече от 15 дни/.
  • Налагане на същите места с мушамичка, приготвена по следния начин: пчелен восък /колкото голям орех/, 4 лъжици зехтин, на водна баня, чрез бъркане се смесват до еднородна маса. Чисто, сухо парче от хасе, 25х25 см се патапя в сместа, изважда се, опъва се и, ако има още от сместа пак се потапя; след това се изважда и внимателно се опъва. Като изстине се сгъва и се съранява в найлоново пликче. От тази мушамичка се реже парче, с необходимите размери, затопля се на печката и се прикрепя с лепенки или с бинт върху болното място. Може да се държи ден и нощ, като от време на време са сваля, за известно време, за да може кожата да диша. Едно парче се ползва 10-15 дни.
  • Помогнат различни нагревки, компреси, масажи, физиотерапевтичните процедури, баните и пр. Те трябва да се подберат индивидуално.
    Наместването на ставите, което би премахнало трайно болковия симптом, може да стане и чрез прилагането на сайонджи масаж, мануална терапия; ефективни са упражнения по системата Йога, специалният точков масаж. Да не се забравя редовното и пълно изчистване на дебелото черво.

С това ръчно въздействие се премахва нарушената подвижност на ставите, мускулният спазъм, нарушената циркулация на кръвта и лимфата.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Шипове“

Всички статии по темата

 

Новини

Гонг медитация в Здравен център „Дар“
в петък (8 септември) от 19:00 до 20:30 ч. 
Курс по Йога
от 13 СЕПТЕМВРИ, всяка сряда от 18:30 часа 
Даваме зала под наем
за йога, семинари, лекции, курсове, презентации, др. 

Календар

КАЛЕНДАР НА ПОСТИТЕ
за 2017 година За постите

Юли 2017 август 2017 Септември 2017
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
  • Пости Пости

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986-75-09 и 986-31-08, email: info@dar-center.com

© 2017 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.