Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Черен дроб и жлъчка » Пясък и камъни в жлъчката

Пясък и камъни в жлъчката - механизъм

Образуването на пясък и камъни става най-често в жлъчния мехур. Камъни обаче могат да се образуват и по цялото протежение на жлъчните пътища, във и извън черния дроб. По брой жлъчните камъни могат да бъдат единични /по-рядко/ и многобройни /до няколко хиляди/. Те имат различна големина - от просено зърно до ябълка, и неправилна форма – сферична или многоплоскостна.

Образуването на пясък и камъни се корени в изменения състав на жлъчката и на механизмите на нейното изливане в червата.

Жлъчката участва активно в процеса на храносмилане. Тази част от жлъчката, образувана от клетките на черния дроб, която остава неизползвана по време на храносмилането, се събира в жлъчния мехур. Нормалната жлъчка представлява преситен воден разтвор, чиито съставки се задържат в разтворено състояние благодарение на определено съотношение помежду им. Тя има три основни съставки: холестерол, фосфолипиди /главно лецитин/ и жлъчни киселини. Съдържа също вода и билирубин /жлъчно багрило/. От отделните съставки на жлъчката холестеролът и солите на жлъчните киселини играят най-голяма роля за поддържане на нейния стабилитет. Жлъчка се отделя по време на хранене в тънките черва и взима участие в процеса на храносмилане и усвояване на мазнините, а също така и на мастноразтворимите витамини.

Главна роля при възникването на пясък и камъни в жлъчката играе промяната в състава на жлъчния сок. Той може така да се сгъсти, че неговите съставни части, най-вече холестеролът, да се пресекат в кристалчета и да се утаят около някакво ядро, което е в основата за възникването на пясък и камъни.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Пясък и камъни в жлъчката“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.