Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Черен дроб и жлъчка » Чернодробна стеатоза

Чернодробна стеатоза - лечение

Консултацията с лекар природолечител, владеещ ирисовата диагностика, е ценна поради възможността за ранно откриване на стеатозния процес още в първия стадий. Също така преди да се предприеме лечение, е необходима правилна преценка на състоянието на отделните органи и системи и индивидуален подход при всеки конкретен случай с използването на едни или други средства за природолечение.

В първите два стадия чернодробната стеатоза е напълно обратима със средствата на природолечението.

Очистване

Включването на очистителните процедури на Здравен център “Дар” /Вж. Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”/ е задължително условие за успешно лечение на заболяването.

Най-напред е необходимо да бъде очистено дебелото черво, тъй като черният дроб е първото звено, откъдето минава кръвта с хранителните вещества, всмукани от червата; също, очистването на дебелото черво подобрява всмукателната функция на чревната стена; очистването, както това подробно е описано в Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”, става най-добре чрез серия от клизми с преварена урина в ред, указан от лекар природолечител.

За самото очистване на черния дроб има също описана процедура /Вж. пак там/, но тя може да се извършва само по изричното указание на лекуващ лекар, особено за болни във втори и трети стадий на заболяването.

Диета

Успоредно с подобряването на усвояването на храната е важно да с променят хранителните навици. Много важно е да се премахне употребата на захарни и бялобрашнени изделия, на тлъсти, пържени и консервирани храни, на свинското месо, колбаси, краве прясно мляко.

Фитотерапия

Тя е част от лечебния процес: синята жлъчка, агримонията имат благоприятно въздействие. Често се прилагат и билкови комбинации. Например:

  • Стръкове от жълт смил и от бял петнист трън се смесват в равни количества. 1 суп. лъж. от сместа се залива с 200 мл вряща вода. След изстиване запарката се прецежда и се пие сутрин и вечер на гладно по 100 мл в продължение на два месеца.

Сокотерапия

Тя е мощен фактор за регулиране на мастните отлагания. Прясноизстисканите сокове действат изключително за нормализирането на чернодробните функции. Ще помогнат соковете от червено салатно цвекло, моркови, ябълки с кисел вкус, взети поотделно или дозирани комбинации помежду им.

Апитератията също е приложима, главно с използването на пчелен прашец и акациев мед /Вж. гл. Медолечение в Книга 3 на Енцикплопедия за здраве “Дар”/.

Ще помогнат още дозираното ходене пеш, туризмът, леките физически упражнения, режимът на труд и почивка.

Когато е налице друго първично заболяване /захарен диабет, хронични инфекции и др./, усилията са насочени и към тяхното повлияване.

До какво може да доведе нелекуваната чернодробна стеатоза. Както казахме, тя води до оформянето на хроничен хепатит и по-късно на стеатозна цироза, които са смъртоносни; те, от своя страна, предизвикват неминуемо венозен застой. Последиците от това са анемия, затруднена работа на сърцето и белите дробове, насищане на тъканите с отпадъчни вещества.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Чернодробна стеатоза“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Йога практики
СЕДМИЧЕН ГРАФИК 
Нови видове масажи в Дар
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Курс Здрaви очи без очила
26 и 27 януари 2019 
Следваща гонг медитация
събота (15 декември) от 17:30 до 18:45 ч. 
Отдава се зала под наем
За йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ започват на 15 ноември За постите

Ноевмври 2018 декември 2018 Януари 2019
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“
  • Никулден Никулден

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2018 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.