Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Шест добродетели никога не трябва да изоставят човека, това са: правдивост, щедрост, прилежност, независтливост, прощаване и стоицизъм.
Махабхарата

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Кръвоносна и лимфна системи » Лимфаденит

Лимфаденит - лечение

Случаите на лимфаденит никак не са редки и на тях трябва да се обърне сериозно внимание. С помощта на ирисовата диагностика се определя за даден пациент към какво се отнасят проблемите с лимфата и лимфните съдове, дали те се дължат на наследствена предразположеност или на неподходящ начин на живот. Освен това при прегледа често се установява, че заедно с тях се наблюдават и редица заболявания на кръвоносните съдове.

Ето един характерен случай с пациентка на Здравен център “Дар”, страдаща главно от възпаление на лимфните възли на долните крайници. Тя дойде на преглед със своята внучка, като използваше бастун. Краката й още от стъпалата бяха страшно подути и обувките бяха допълнително закрепени с връзки, за да не падат при ходене.

Прегледът установи освен застоя на лимфата и ред други отклонения като разширени вени, увеличен черен дроб и жлъчни камъни, повишено кръвно налягане, интоксикация на дебелото черво, начална форма на коксартроза. Използваните лекарства и физиотерапия до момента не бяха подобрили нейното здравословно състояние.
Заедно с нея бе изготвен план за комплексно природолечение с промяна в хранителния режим, билколечение, уринотерапия и др.

Следващата среща с пациентката стана след два месеца. Веднага бе установен един съществен факт: липсваше бастунът! Жената сподели развълнувано, че месец след началото на процедурите е захвърлила бастуна. Това направило веднага впечатление на нейните познати, защото от години били свикнали да я виждат навън с бастун.
Резултатите, макар и за толкова кратко време, бяха изцяло положителни. Отоците бяха спаднали, наднорменото тегло беше свалено с 10 кг, болките по ставите рязко бяха намалели. Уточнихме, че лечебният процес ще продължи: предстоеше с природни средства да бъдат пречистени ставите, да се разшири обхватът на уринотерапията и др.
Описаният пример ясно доказва, че единственият начин за овладяване възпалението на лимфните възли е да се приложат методите на природолечението.

Очистване на организма

Природолечението е насочено към възстановяване функциите на организма чрез пълното му и цялостно очистване от токсините посредством методиката на Здравен център “Дар” за очистване на органите и системите /Вж. Очистване на организма, Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”/, чрез дозирано гладуване /ТО СЕ ПРЕДПРИЕМА САМО СЛЕД КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР ПРИРОДОЛЕЧИТЕЛ!/, постене /Вж. Книга 2/, уринотерапия /Вж. “Уринотерапия”, Изд. “Дар”/, правилна диета.

Диета

Необходимо е да се премине към природосъобразно хранене, което предполага да се изключат храните, предизвикващи ферментация на дебелото черво. Такива храни причиняват натрупване на токсини и застой на лимфотока. Трябва да се предпочетат естествените храни: сурови /на салата/ зеленчуци, плодове и прясно изстискани сокове от тях, зърнени храни /овесени ядки, царевица, жито, качамак/, сурови ядки, ръженопшеничен или пълнозърнест хляб /но не бял/, кисело мляко, обезсолено сирене, извара. Храната не бива да бъде пържена, престояла, консервирана. Необходимо е да се ограничат захарта и захарните изделия /да се заменят с пчелен мед/, солта, лютото, киселото. Алкохолът, тютюнът, кафето, газираните напитки трябва да се спрат.
На ден трябва да се поема около 1,5-2 л вода, изпита на малки глътки през целия ден.

Укрепване на имунната система

Необходимо е също така постепенно, но сигурно укрепване на съпротивителните сили на имунната система /Вж. Срив на имунната система/.

Очистване на лимфата

Ето един бърз и ефективен метод за очистването на лимфата. Сутрин очистете добре червата с клизма и изпийте 100 г вода с разтворена в нея лъжичка глауберова или английска сол от аптеката. 30 минути след приемането на глауберовата сол изпивайте по 100 г, на всеки 20-30 мин., от следната смес: 900 г сок от грейпфрут, 900 г сок от портокали, 200 г сок от лимон /прясно изтискани/, 2 литра снежна вода или вода /предварително преварена, изстудена и замразена/ от разтопен лед. Това е дозата за един ден. Добре е след това да се затоплите в банята.

Пречистването на лимфата се прави три дни подред, като през това време не се взима никаква храна, освен прясната смес от соковете. На четвъртия ден и през следващите дни е полезно да се премине на пресни зеленчукови сокове и пресни плодове и зеленчуци

ВНИМАНИЕ! НЕ СЕ ПРИЛАГА ПРИ АПАНДИСИТ ИЛИ СКЛОННОСТ КЪМ НЕГО.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Лимфаденит“

Всички статии по темата

 

Новини

Гонг медитация в Здравен център „Дар“
в петък (8 септември) от 19:00 до 20:30 ч. 
Курс по Йога
от 13 СЕПТЕМВРИ, всяка сряда от 18:30 часа 
Даваме зала под наем
за йога, семинари, лекции, курсове, презентации, др. 

Календар

КАЛЕНДАР НА ПОСТИТЕ
за 2017 година За постите

Юли 2017 август 2017 Септември 2017
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
  • Пости Пости

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986-75-09 и 986-31-08, email: info@dar-center.com

© 2017 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.