Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Кръвоносна и лимфна системи » Лимфаденит

Лимфаденит - лечение

Случаите на лимфаденит никак не са редки и на тях трябва да се обърне сериозно внимание. С помощта на ирисовата диагностика се определя за даден пациент към какво се отнасят проблемите с лимфата и лимфните съдове, дали те се дължат на наследствена предразположеност или на неподходящ начин на живот. Освен това при прегледа често се установява, че заедно с тях се наблюдават и редица заболявания на кръвоносните съдове.

Ето един характерен случай с пациентка на Здравен център “Дар”, страдаща главно от възпаление на лимфните възли на долните крайници. Тя дойде на преглед със своята внучка, като използваше бастун. Краката й още от стъпалата бяха страшно подути и обувките бяха допълнително закрепени с връзки, за да не падат при ходене.

Прегледът установи освен застоя на лимфата и ред други отклонения като разширени вени, увеличен черен дроб и жлъчни камъни, повишено кръвно налягане, интоксикация на дебелото черво, начална форма на коксартроза. Използваните лекарства и физиотерапия до момента не бяха подобрили нейното здравословно състояние.
Заедно с нея бе изготвен план за комплексно природолечение с промяна в хранителния режим, билколечение, уринотерапия и др.

Следващата среща с пациентката стана след два месеца. Веднага бе установен един съществен факт: липсваше бастунът! Жената сподели развълнувано, че месец след началото на процедурите е захвърлила бастуна. Това направило веднага впечатление на нейните познати, защото от години били свикнали да я виждат навън с бастун.
Резултатите, макар и за толкова кратко време, бяха изцяло положителни. Отоците бяха спаднали, наднорменото тегло беше свалено с 10 кг, болките по ставите рязко бяха намалели. Уточнихме, че лечебният процес ще продължи: предстоеше с природни средства да бъдат пречистени ставите, да се разшири обхватът на уринотерапията и др.
Описаният пример ясно доказва, че единственият начин за овладяване възпалението на лимфните възли е да се приложат методите на природолечението.

Очистване на организма

Природолечението е насочено към възстановяване функциите на организма чрез пълното му и цялостно очистване от токсините посредством методиката на Здравен център “Дар” за очистване на органите и системите /Вж. Очистване на организма, Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”/, чрез дозирано гладуване /ТО СЕ ПРЕДПРИЕМА САМО СЛЕД КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР ПРИРОДОЛЕЧИТЕЛ!/, постене /Вж. Книга 2/, уринотерапия /Вж. “Уринотерапия”, Изд. “Дар”/, правилна диета.

Диета

Необходимо е да се премине към природосъобразно хранене, което предполага да се изключат храните, предизвикващи ферментация на дебелото черво. Такива храни причиняват натрупване на токсини и застой на лимфотока. Трябва да се предпочетат естествените храни: сурови /на салата/ зеленчуци, плодове и прясно изстискани сокове от тях, зърнени храни /овесени ядки, царевица, жито, качамак/, сурови ядки, ръженопшеничен или пълнозърнест хляб /но не бял/, кисело мляко, обезсолено сирене, извара. Храната не бива да бъде пържена, престояла, консервирана. Необходимо е да се ограничат захарта и захарните изделия /да се заменят с пчелен мед/, солта, лютото, киселото. Алкохолът, тютюнът, кафето, газираните напитки трябва да се спрат.
На ден трябва да се поема около 1,5-2 л вода, изпита на малки глътки през целия ден.

Укрепване на имунната система

Необходимо е също така постепенно, но сигурно укрепване на съпротивителните сили на имунната система /Вж. Срив на имунната система/.

Очистване на лимфата

Ето един бърз и ефективен метод за очистването на лимфата. Сутрин очистете добре червата с клизма и изпийте 100 г вода с разтворена в нея лъжичка глауберова или английска сол от аптеката. 30 минути след приемането на глауберовата сол изпивайте по 100 г, на всеки 20-30 мин., от следната смес: 900 г сок от грейпфрут, 900 г сок от портокали, 200 г сок от лимон /прясно изтискани/, 2 литра снежна вода или вода /предварително преварена, изстудена и замразена/ от разтопен лед. Това е дозата за един ден. Добре е след това да се затоплите в банята.

Пречистването на лимфата се прави три дни подред, като през това време не се взима никаква храна, освен прясната смес от соковете. На четвъртия ден и през следващите дни е полезно да се премине на пресни зеленчукови сокове и пресни плодове и зеленчуци

ВНИМАНИЕ! НЕ СЕ ПРИЛАГА ПРИ АПАНДИСИТ ИЛИ СКЛОННОСТ КЪМ НЕГО.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Лимфаденит“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Следващата Гонг медитация ще бъде
в събота (23 юни) от 18:15 до 19:30 ч. 
Курс по Йога
всяка сряда от 18:30 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
16 и 17 юни 2018 г. 
Даваме зала под наем
за йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИ ПОСТИ За постите

Май 2018 юни 2018 Юли 2018
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Петровден Петровден

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986-75-09 и 986-31-08, email: info@dar-center.com

© 2018 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.