Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Йога

Йога » Системата йога

Духовният път на Йога

Йога е много древна наука, на хиляди години. Тя учи как посредством контрол върху дишането да се успокоява умът и да се достигат по-високи нива на съзнание. По-висшето учение на йога отвежда отвъд техниките и показва на йогина как да насочва своята съсредоточеност по такъв начин, че не само да хармонизира човешкото и божественото съзнание, но и да слее своето съзнание с Безпределното.

Възприятията, извличани от нейното практикуване, формират гръбнака на индийското величие, легендарно от векове. Но истините, разбирани чрез нейното учение, не се ограничават само до Индия или до онези, които съзнателно практикуват йогийските техники. Много светци и от други религии, включително много християнски светци, са открили аспекти на духовния път, присъщи на индийските учения. Индийците биха възприели много от тези светци за велики йоги.

  • Те са издигнали енергията си от привързаност към тялото до отъждествяване с душата.
    Те са открили тайната на насочването с набожно преклонение на сърдечните чувства нагоре към мозъка, вместо пилеенето им навън в неспокойни емоции.
  • Те са открили портала на божественото виждане в точката между веждите, откъдето душата минава, за да се слее с Христовото Съзнание.
  • Те са открили тайната на бездиханността и как при бездиханност душата може да се устреми към духовните висини.
  • Те са открили състоянието, което някои от тях са нарекли мистичен брак, при което душата се слива с Бога и става едно с Него.

Йога допълва библейското учение за това как човек би следвало да обича Бога: със сърце, ум, душа, но и със сила. Защото силата означава енергия.

Енергията на обикновения човек е заключена в тялото му. Тъй като волята му е лишена от тази енергия, това не му позволява да обича Бога целенасочено с всеки от трите други аспекта на природата: сърце, ум и душа. Само когато енергията бъде отдръпната от тялото и насочена в дълбока медитация нагоре, е възможно истинско вътрешно общение.

Парамаханса ЙОГАНАНДА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Системата йога“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.