Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » За вас, жени!

Кръвотечение и преждевременни родилни болки

Преждевременни родилни болки са тези, които са се появили по-рано от определения срок. Основна тяхна отличителна черта е тяхната нередовност. Времето между две болки продължава няколко часа и това време не намалява. Освен това продължителността на болката не нараства, не повече от 5-20 секунди. Това също може да се каже и за силата на болката: през цялото време тя остава една и съща.

 • При преждевременни родилни болки не бива да се вземат каквито и да било лекарства. Изключение правят само ситуациите, когато при бременната вече са възникнали подобни проблеми и те са били свързани с повишен тонус на матката. В тези случаи може да се приемат лекарства, но предписани от лекар. Те са крайна мярка. Да се овладеят преждевремените родилни болки може само в болница, под наблюдение на специалист.
 • В никакъв случай не взимайте гореща вана по време на преждевременни родилни болки, защото причината за тяхната поява е неизвестна. Напълно е възможно болките да се появят поради повишен тонус на матката и тогава топлото действително носи облекчение. Но болки могат да се появят вследствие на проблеми с плацентата или някакви други причини. Тук горещото е неуместно и може да навреди.


Какво трябва да направите, ако се появи кръвотечение по време на бременността?

 • Важна е точната диагноза. Дори при поява на кръвотечение, което не е обилно, това винаги е повод за съмнение, че нещо не е наред. Започнете ли да кървите, незабавно потърсете своя гинеколог.
 • Важно е също да не се паникьосвате. След като се консултирате със своя специалист, той ще установи дали кръвта идва от влагалището или от шийката на матката. Ехографията ще изясни причината за кръвотечението. От 3-тата седмица на развитието на зародиша се улавя на ехография. Ако бъде установено наличие на сърдечни пулсации, това означава, че бременността продължава.
 • Кървенето може да е причинено от леко възпаление, което с подходящо лечение ще бъде овладяно. Обикновено кървене може да настъпи през първите 3 месеца: на дата, на която преди забременяване е настъпвал мензиса ви.
 • Причина за кървенето може да бъде също изхвърляне на второто яйце. До развиващото се яйце може да има още едно, но по-малко, чиито сърдечни пулсации не могат да бъдат засечени. Става дума за неразвил се близнак, който е в процес на изхвърляне от организма на майката. След неговото изхвърляне другото яйце ще продължи нормалното си развитие.
 • Кървенето може да бъде предизвикано и в зависимост от местоположението на плацентата. Ако тя е разположена по-ниско, недалеч от вътрешното отверстие на шийката на матката, може да се стигне до маточни контракции, които да дърпат шийката и от това да се предизвиква слабо кървене на плацентата. Тази малка част се елиминира от само себе си и като се вземат предпазни мерки, продължава нормално. Тук ще е необходимо повече да лежите.

Какво трябва да направите при поява на болки?

 1. Най важно е да засечете времето между болките. Ако те са слаби и нерегулярни, не бива да се притеснявате. Може да се разходите из стаята и да си намерите удобно положение лежейки или седейки. Няма опасност за здравето на детето.
 2. Ако маточните съкращения са се учестили или са станали силни, трябва да позвъните на своя гинеколог за изясняване на ситуацията или ако не го намерите веднага, да извикате Бърза помощ.
 3. Същото трябва да направите веднага ако са се появили кървави отделяния и силна болка. В този случай въобще не може да става въпрос за „лъжливи преждевременни болки“. След като сте сигнализирали доктора си или бърза помощ, легнете или седнете удобно, ако не можете да останете прави. Най-важното е да сте в комфортна за вас поза.
 4. Може да се вземат успокояващи капки. Не може да се спори, че подобна ситуация води до уплаха, а страхът още повече усилва тонуса на матката и провокира болки. Затова може да вземете 20 капки валериан. Те няма да навредят на детето ви, а вие ще станете по-спокойна.
 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, жени!“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2021 декември 2021 Януари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.