Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Ракови заболявания » Световните авторитети за рака

Кацузо ниши за рака

Кацудзо Ниши, роден през 1884 г., имал изключително слабо здраве и лекарите му пророкували не повече от 20 години живот. Големите здравни проблеми му отнели всякаква надежда. Тогава той разбрал, че единствено сам може да си помогне.

Той изчел повече от 70 хиляди литературни източника по природолечение и, прилагайки творчески наученото, създал своя методика за борба с рака. Не само се излекувал, но и проживял 75-годишен наситен и богат творчески живот, като помогнал на хиляди хора да възвърнат своето здраве.

Накратко Ниши предлага три основни направления за лекуване на рака:

 1. Да се елиминира въглеродният окис от организма;
 2. Да се насити организмът с витамин С;
 3. Да се възстановят кръвоносните съдове.

За тази цел той предлага:

 • Да се възстанови функцията на кожата;
 • Да се очистят червата от шлаките;
 • Да се преодолее запекът;
 • Да се възстанови циркулацията на течните среди в организма;
 • Да се очисти кръвта и лимфата, като се възстанови и стойката.

Функцията на кожата се възстановява с помощта на въздушни вани от 6 до 11 пъти на ден. Най-добре сеансите се провеждат след изгрев и залез слънце. Дрехите се свалят напълно. По време на сеанса тялото може да се разтрива. След това дрехите се обличат и човек трябва да бъде в покой. След загряване на тялото се изпълнява следващия сеанс; и така 6 -11 пъти.

 • През 1-я ден се започва с 20 сек. без дрехи и се завършва със 70 сек.
 • През 2-я ден - от 20 до 80 сек.
 • Така всеки ден се прибавят по 10 секунди, докато на шестия ден времетраенето не достигне 120 сек. Оттук нататък се изпълнява тази норма на стоене без дрехи.

По-нататъшно подобряване на здравето е свързано с очистване на червата с помощта на гладуване. Водните процедури са предназначени за нормализиране на течните среди в организма. Процедурите са контрастни; Ниши препоръчва да се взима гореща вана /41-43 градуса по Целзий/ и тя да се редува с хладна вана /14-15 градуса/. Една минута гореща и една минута студена вана, като процедурите на ден да достигнат 11.

Ниши препоръчва витамин С да се набавя от прясноизстискани сокове или силна отвара от шипки.

За подобряване на стойката и подобряване на капилярното кръвообращение Ниши предлага 6 правила.

 • Да се спи на твърда постеля.
 • За възглавница да служи твърда кръгла възглавничка, която се поставя под шията в областта на третия и четвъртия шиен прешлен.
 • Упражнение “златната рибка”. От лег върху твърда постеля, без да свивате краката, изтегляте пръстите им към себе си така, че да почувствате опъване на прасците. Ръцете се слагат зад главата в областта на третия и четвъртия шиен прешлен. В това положение тялото се разклаща от едната на другата страна, наподобявайки плуването на риба. Упражнението се прави 2 пъти на ден по 1-2 минути.
 • Упражнение за капилярите. Легнете по гръб, главата е върху твърда възглавница. Изтеглете ръцете и краката нагоре, перпендикулярно на пода, след което започнете да ги тресете, да вибрирате с тях.
 • Упражнение “съединяване на дланите и ходилата”. Първа част. Легнете по гръб, ръцете са върху гърдите. Разтворете дланите, съединете възглавничките на пръстите /те сочат нагоре/, натиснете ги и ги отпуснете; повторете няколко пъти. След това започнете да движите ръцете със съединени пръсти напред и назад, все едно разрязвате тялото. Втора част. Продължавайки да лежите по гръб, повдигнете краката нагоре над тялото. Съединете ходилата и ги движете напред и назад 10 пъти на разстояние, което е един път и половина по-голямо от дължината на ходилото. След това, съединявайки дланите и ходилата, останете в покой от 5 до 10 минути.

По време на лечението се появяват лечебни кризи. Отделя се умъртвена патология от различен вид и характер през отделителните органи. Това е напълно нормално и говори за ефекта на лечението. След кризата настъпва подобрение.

С помощта на тази методика К. Ниши е излекувал случаи на рак на стомаха, правото черво, белия дроб, матката и гушата. По неговата методиката е излекувала раково заболяване известната руска лечителка Мая Гоголан.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Световните авторитети за рака“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Февруари 2021 март 2021 Април 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
 • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.