Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » За вас, жени!

Боязливостта

* Най-доброто лекарство от плахостта е в самите вас

Познавате ли това мъчително неразположение, това вечно наказание, тоя страх на душата, който се нарича боязливост? Нищо не е по-жестоко от това притеснение; щом ви обземе, сбогом красота, грация, елегантност. Тя унищожава всичко, което е хубаво, за да изглежда неловко.

Колко очарователни момичета стават необщителни, избягвайки обществото, събиранията, поради страх да произнесат дума, да направят движения, да понесат погледите. Три четвърти от хората съдят за подобните си по това, което виждат. Но щом едно приятелство се установи с някой любезен събеседник, неразположението изчезва, ледът се разтопява, мислите се свързват, лицето се оживява. Настъпва пълна метаморфоза.

Но такъв случай да се покаже, да я видят такава, каквато е, не се случва винаги. Най-често никой не идва на помощ на боязливостта, дори като че ли не забелязват, че глупостта й е само повърхностна, и тя чувства, че страданието и досадата й се увеличават.

Боязливостта! Тя е буен поток, който изглежда като тиха река.

Тази плахост обаче не е неизлечима и е възможно напълно да я излекуваме или поне да я намалим значително. И лекарството е в самите нас; трябва само да употребим за тая цел волята си, състояща се от кураж и разум.

Запитайте се: защо се смущавате? Защо не смеете да говорите в обществото? Защо се измъчвате, например, когато ви гледат? Защо хиляди и хиляди неща ви се струват непреодолими, ако ги изпълнявате пред обществото? Щом извършите този изпит на съвестта си, ще видите, като възпроизведете нещата в истинската им стойност, че ще ви изглеждат по-прости и как болното въображение може да ги реформира чрез преувеличение.

Стендал е казал: „Най-голямата наслада, която можем да изпитаме, е да бъдем доволни от себе си“. То е също най-доброто средство да победим боязливостта.

Никой не е съвършен в тоя свят.

Може би да знаете този или онзи ваш недостатък /физически или морален/, но наред с този недостатък сигурно имате и добри качества, които вие имате удоволствие да установите.

Може би, госпожо, лицето ви не е хубаво, но не притежавате ли чудесно тяло, и не се ли обличате с шик, на който мнозина ви завиждат! И вие, госпожице, нима ще се отчаяте, понеже не сте висока и се считате дебеличка? Хайде, де! С хубавите зъби и очи, които имате, вие можете да плените всекиго. А вие? Не сте учена, малко сте чела, само че във вас има такава привлекателна доброта, че без друго ви се доверяват. А вие, която накуцвате малко, имате прелестен овал, прекрасни коси и затова се възхищават от вас.

Всяка от вас има нещо за харесване, за обичане, бъдете уверена в това и ще бъдете спасена.

Всяка жена може да привлече един скъпоценен съюзник: здравето. Здравето се отразява в стойката, в грацията на тялото, в приятната походка. То именно установява моралното равновесие, следователно и доброто настроение, което е не само опора на щастието, но също и една от тайните за поддържане на красотата. Сияйната душа развеселява лицето и му придава особен чар.

Натали ДАВИНИ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, жени!“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.