Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Йога

Йога » Йоготерапия

Трите крачки по пътя на оздравяването

* Какво трябва да се случи, за да настъпи чудото на духовното изцеление?

През 1947 г. археолозите откриха не само „Свитъците на Мъртво море“, но и свитъка на Исаия. В този древен документ се говореше, че хората обладават вътрешна способност да влияят на бъдещото развитие на събитията, да променят предсказанията и самата околна среда. Свитъкът ни разказва, че всяко чудо започва с внимание или с концентрация на ума - вие изцяло трябва да се съсредоточите върху онова, към което се стремите.

Например, искате повече от всичко на света да се излекувате от тежка болест и затова съсредоточавате мислите си върху оздравяването на болната част от тялото или органа. Разбира се, това е недостатъчно, но е и първата крачка по път на оздравяването.

След концентрацията на ума следва намерението.

Вие съсредоточихте вниманието си върху болния орган, а сега формирате намерението си недъгът да ви напусне.

Но и това не е всичко. В общия процес трябва да бъдат въвлечени трите съставки: менталното, емоционалното и физическото тяло.

Менталното тяло, или умът, трябва да вижда, да удържа образа на това как недъгът изцяло напуска болния орган или някоя част от тялото, като от болестта не остава и следа. Умът трябва да знае извън всякакво съмнение, че процесът на оздравяването вече протича и ще настъпи за по-кратко или по-продължително време в зависимост от варианта на събитията, които сте способни да приемете. Способни ли сте да повярвате в мигновеното изцеление или вашата система на вярвания изисква изцелението да стане за по-продължително време? Този аспект на знание, на увереност е важен, но това не е достатъчно.

Следващото равнище е емоционалното, което трябва също да бъде задвижено.

Човек има нужда да изпита емоция, която възниква тогава, когато той е напълно здрав,

когато болестта вече не го безпокои. Тази емоция е нужно действително да се усети, а не просто да се мисли, че я чувствате. За много хора това никак не е проста задача, но без въвличането на емоционалната страна нищо няма да стане.

Но и това не е достатъчно. Вие можете да молите Бога за оздравяване, напълно да съсредоточите вниманието си върху болестта; може да имате твърдото намерение да оздравеете; разумът в това време може да знае, че болестта или е напуснала тялото, или ще си отиде; вашето емоционално тяло ще усеща емоцията, да речем на радостта от изцелението. Но ако не е задействана третата съставка, нищо няма да се измени.

Колко хора са се молили, вярвайки, че молитвата им ще бъде чута, умолявали са и са плакали часове наред, но нищо не е ставало. Защото в уравнението има едно неизвестно. За последната съставка кой-знае защо всички забравят или просто не й обръщат внимание.

Третата съставка на процеса е физическото тяло.

Вие трябва на физическо равнище да усетите как болният орган се възстановява и отново започва да функционира нормално. Това не е същото, да си мислите или да си представяте същото. Това означава, че вие чувствате реакцията на тялото си, реални физически усещания.

Вие чувствате, че вече нищо не ви боли, че онази част от тялото, върху която сте съсредоточени, се изпълва с енергия, жизнена сила. Вие усещате, че имате здраво и красиво тяло. Когато изпълните и това последно условие, тоест когато се отзове целият ви организъм, чудото обезателно ще настъпи.

Друнвало МЕЛХИСЕДЕК

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Йоготерапия“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.