Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » За вас, жени!

Изчервяването – този дискретен чар

За околните изчервяването или руменината на бузите е нещо чаровно и миловидно. Но за потърпевшия, а най-често той е от женски пол, нещата приличат по-скоро на срамно излагане. Много момичета и жени възприемат румените бузи при най-малкото притеснение за истински недъг, форма на инвалидност, която крещящо изплува в делника, при любовна сцена или професионален спор. И всяка една от тях задължително си повтаря наум: „Дано по-скоро премине!“ Обаче се получава обратен ефект. Защото колкото повече околните забелязват тази промяна в цвета, толкова по-интензивна и неконтролируема става тя.

Според направени изследвания изчервяването е фамилна черта, Като тя се предава от майка на дъщеря и т. н.

Руменина или просто зачервяване се появява по лицето, общо или на петна, но се разпростира по врата и дори по деколтето. Изчервяването се дължи на разширяване на кръвните капиляри, тясно зависими от стабилността на нервната система и преди всичко на психиката. Това е един вид „емоционално изпразване“, израз на силно изживяваме, смущение, притеснение, конфузия.

Изчервяват се преди всичко хората на вътрешния стрес, срамежливите, плашливите, неуверените, въпреки че същите тези хора външно може да са много смели и напористи .
Младите момичета изразяват свенливостта си с изчервяването. А към това често се прибавят и други симптоми на дискомфорт: сърбеж, свръхизпотяване, сърцебиене, дихателни и стомашни смущения, виене на свят.

Най-лошото е, че обикновено най-баналните и глупави неща ги изкарват извън релси. Изчервяват се обаче най-силно, когато причината е свързана с интимния живот: любов, секс, полово желание, откъдето идва и чувството на срам.

И все пак медиците твърдят, че изчервяването е преходно явление, което обикновено изчезва с пубертета. Но ако ви гони цял живот, освен наследственост то издава и крехкост на психиката. Може да имате железен характер, но прекалено дълбоко да изживявате нещата вътрешно.

Опасността от изчервяваме може да се превърне и в мания или фобия от пламваме на лицето и бузите.

Може да преодолеете това състояние, като се опитате да намалите стресовите ситуации в живота си. Колкото до околните, нашият съвет е: ако искате да помогнете на изчервяващите се, направете така, сякаш не забелязвате тяхната руменина. Това ще бъде най-голямата услуга, която ща, им направите.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, жени!“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2021 декември 2021 Януари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.