Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Кожни заболявания » Сърбеж

Сливова пръчка срещу сърбеж

Когато се появи някому негде по тялото някоя пъпка и хване да го сърби, не го оставят да я чеше, за да се не подсърди и подвърли, а му дават една сурова сливова пръчка да се пари на сърбещото място - догде му мине сърбелът.

Парението става така: заравят дебелия край на пръчката в жара, догде се нагорещи и почне да пука; после я турват на мястото, дето го сърби и я местят от по-студеното към по-горещото й място, догде попривикне сърбещото място на горещината. Като поизстине пръчката, нагорещяват я пак, но по към край, тоест нагорещяват нагорещеното място към върха.

Ако сърбелът не „угасне“ с една пръчка, продължават парението и с друга. Когато се случи да нямат под ръка сливова пръчка, употребяват и от друго сурово дърво пръчка.

Такова парение се прави и на ония рани, които израстват и се покриват с млада тънка кожа; в тоя случай най-много се пазят да не чешат младата кожа с нищо, защото твърде лесно се прочесва и раната се подвърля и става по-опасна и от първата: тука парението е неминуемо, от което и сърбелът угасва, и болният усеща голяма приятност от парението.

Цани ГИНЧЕВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Сърбеж“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.