Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Йога

Йога » Медитация

Дихателна медитация

  • Намерете тихо място, където никой няма да ви безпокои. Отделете време, когато не сте ангажирани с работа или семейни задължения.
  • Седнете спокойно на пода в удобна поза /по-турски или в някоя йогийска поза/ или на стол с права облекалка - и в двата случая гръбначният стълб трябва да бъде изправен. Затворете очи.
  • Вдишвайте и издишвайте както обикновено, но постепенно насочвайте съзнанието си към процеса на дишане. Не се опитвайте да го контролирате или променяте. Просто се съсредоточете върху влизането и излизането на въздуха.
  • Ако забележите, че дишането ви се ускорява или забавя и дори спира за миг - просто наблюдавайте това. Не се съпротивлявайте и не го поощрявайте. Оставете го така.
  • Аналогично, ако съзнанието ви се зарее нанякъде или нещо ви разсее, не се съпротивлявайте. Просто го оставете постепенно и от само себе си да се върне отново към дишането.

Изпълнявайте дихателната медитация в продължение на петнайсет минути. Дайте си няколко минути за излизане от медитацията, като все още седите със затворени очи. След това ги отворете и се заемете с обичайната си дейност.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Медитация“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.