Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » За духа и за душата

„Дар“ на 16 години!

„Дар“ на 16 години!

• Като струна над бездната

През май 1991 г. излезе първият /сигнален/ брой на в. „Дар“. Като че ли беше вчера. Всички в редакцията си правехме първите планове как да изглежда един вестник за самопознание, здраве, йога и хармония. Първите трепети на първопроходци във вестникарството на тази тематика. Първият отпечатан брой, лъхащ на печатарско мастило. Тогава още не подозирахме с какво сме се захванали. Ясна ни беше само представата, че: „Дебелият слой на асфалта – невежеството, догматизма, егоцентризма – вече се пропуква, надига, набъбва, за да даде път на едновременно крехкото и мощното растение на новото светоусещане, новата цивилизация. Нейните характеристики са овладяване на нови енергии и преди всичко на психическата енергия, използване на многомерността, озарението на духа.“

Днес ще уточним, че вече сме навлезли в епохата на Водолея. Идва времето, когато човечеството все повече ще осъзнава „многомерността на Вселената, чийто видим, материален свят е само една малка частица от нея. Свидетели сме как до вчера еретичните мисли си пробиваха път и днес са във всекидневието.“ Колко факти изписахме в нашия вестник, потвърждаващи тези мисли! Ще споменем само за учудващите примери на зрялост и мъдрост у децата, наречени индигови, кристални. Или за десетките хиляди регистрирани хора „слънцееди“, които с години се хранят само със слънчева енергия и с нищо друго. Или за торсионните полета и ролята на физическия вакуум за тяхното разпространение, трасиращи пътя на нова научна парадигма.

Не забравихме, че здравият дух изисква и здраво тяло. Затова на страниците на вестника централно място намираха и статиите на лекарите от нашия Здравен център „Дар“.

Вестникът беше замислен да не поучава никого, а да буди мисълта на своите читатели, пък и на своите създатели, разбира се. „Идеята на синтеза, интегралното начало, единението ще бъде неговото верую:

единството на страни и народи, на Човека и Вселената, единството на духа и материята.

Колкото и различни да изглеждат религиите, философиите, Изтокът и Западът, техният корен е единен. Убедени сме, че различията не ни противопоставят, а взаимно ни обогатяват.“ Тези думи бяха написани, когато не се обсъждаше дори фантастичната идея за членството на страната ни в Евросъюза, а днес го приемаме като закономерен факт.

Законите на развитието са неумолими. Епохата на тъмната Кали Юга отдавна е отминала, а в набиращата мощ епоха на просветляващата Двапара Юга светът все повече търси духовно познание. Всички вече усещаме, че живеем във времето на стремителни преобразувания. Не успяваме дори да следим бликащата от всякъде езотерична информация, доскоро табу за масовия читател.

Както преди шестнайсет години, така и днес, когато вестникът ни претърпя електронна модификация, нашето верую си остана трайно и непоклатимо:

„В пирамидата на ценностите на върха е Духът.“

И затова, читателю на нашия сайт, „нека заедно търсим отговор на вечните въпроси: кои сме, откъде сме дошли, накъде отиваме? Към човека и неговия духовен свят най-вече ще бъде отправен нашият взор.“

Както и преди шестнайсет години, така и днес. И утре. И след това, докато ни има. И бъдете уверени, уважаеми читатели и посетители на електронното ни издание, че то постоянно ще се обновява и обогатява именно в тази насока. За това се грижи целият ни екип.

Алексей СКВОРЦОВ,
главен редактор на в. „Дар“

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За духа и за душата“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.