Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Доверявайте се на човек, който вижда болка зад вашата усмивка, любов зад гнева ви, вулкан от мисли зад вашето мълчание и безпомощност.
Индийска поговорка

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Геомагнитни излъчвания

Геопатологията

През 1930 г. немският специалист Густав Фриер фон Пол направил изследване на 3 000 къщи и апартаменти с 12 000 души в 15 различни държави. В резултат, от тези изследвания се появила неговата публикация “Спите ли на безопасно място?” Става дума за геомагнитните излъчвания, които имат различни наименования у различни автори - “отрицателна земна енергия”, “земно лъчение”, “черно течение”, “земна радиация” и др. Заговори се за “ракови къщи”, “ракова местност”, а за отделни участъци от пътя като за “мъртви километри”. Списъкът на заболяванията, които се свързват с тези лъчения, включва, на първо място, рак, после безсъние, артрит, ревматизъм, астма, мигрена, много стомашни, бъбречни и чернодробни неразположения, заболявания на пикочния мехур, нощно напикаване, нервни, емоционални и умствени нарушения и др. Това не означава, че земните отрицателни енергии причиняват болестите, а че те имат влияние върху имунната система и че вероятно са спусъкът за тези болести.
Ето и мнението на други лекари по въпроса.

Д-р Ърнст Хартман: “През 30-годишната ми практика не съм срещал пациент с рак или с друга сериозна болест, с изключение на бактериалните и вирусните инфекции, който да не е спал или прекарвал дълго време, изложен на вредната земна радиация.”

Д-р Арнолд Манлихер: “Ракът е болест на местонахождението. В своята многогодишна практика не съм попадал на случай на рак, в който да е липсвало влиянието на земята.”
Д-р Ханс Найпер: “Според проучванията ми поне 92 на сто от всички раковоболни, които към прегледал, са оставали за дълги периоди от време, особено в стремежа си да спят на своето място, на стресови геопатогенни зони. Това не означава, че геопатогенните зони причиняват рака, но по-скоро, че това е крайният пусков ключ, който задейства развитието на болестта.”

Д-р Хагер, президент на Научната асоциация на медиците, заедно със специалист-радиестезист, проверява къщите на 5 348 души, починали от рак. Той открива, че при всички случаи силни земни лъчи пресичат тези места. Например при пет къщи, построени над особено силни лъчения, д-р Хакер открива 38 случая на рак за 21 години.

Тези отрицателни енергии могат да бъдат установени от специалисти с помощта на радиестезични пръчки или радиестезично махало. Има обаче и някои признаци, които могат да подскажат на наблюдателния човек, че даденото място “не е наред”. Забелязано е, че царствата на пчелите, мравките и термитите /в естественото им състояние/ строят домовете си именно на такива места.

Обичат ги и котките.

Много видове гъби и лековити билки също “предпочитат” местата с отрицателна земна енергия. В същото време хората, кучетата, конете, добитъкът, прасетата, кокошките намират тези зони за непоносими и поради това инстинктивно се опитват да ги избегнат, а когато това е невъзможно, понякога се разболяват.

Особено трябва да се спомене реакцията на децата.

Те инстинктивно странят от подобни места, играят и не пребивават там.

По това къде не обичат да престояват или играят в двора, апартамента или стаята, може да съдим дали тези места са свързани с отрицателни земни енергии или не.

Съвсем наскоро бе създадена нова дисциплина - геопатологията, която изследва биологичните ефекти и въздействието на геомагнитните излъчвания и зоната на тяхното влияние. Днес геопатологията е общопризнат фактор в практичната медицина.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Геомагнитни излъчвания“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Гонг медитациите ще бъдат възобновени
след премахването на извънредното положение на 18.05 /събота/ от 18:30 до 29:00 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
9 и 10 май 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ВЕЛИКИЯ ПОСТ
започва на 2 март и продължава до 19 април, Великден За постите

Април 2020 май 2020 Юни 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.