Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За интелекта

За интелекта » Из научните лаборатории

Загадъчният мелатонин

• Открит е хормонът на стареенето и коя жлеза го произвежда

• Подмладяващата роля на уринотерапията

Откакто свят светува, хората са търсели живата вода, за да предотвратят стареенето и смъртта. Учените винаги са се стремили да разберат причината на стареенето, а оттам и да повлияят върху него. Експериментите им напоследък като че ли вече имат определен успех. Неочаквано за изследователите беше открит хормонът мелатонин и жлезата, която го произвежда. Тази жлеза е епифизата, която представлява шишаркообразно тяло с размера на грахово зърно в средата на мозъка. С нея древните мъдреци са свързвали наличието на третото око у човека.

Вече е изяснено, че този хормон се произвежда в човека нощно време и именно той регулира възрастовите изменения.

Естествено, мелатонинът се произвежда най-вече в младия организъм, след което постепенно той намалява и съвсем вече не се среща у възрастния индивид. Така старостта рано или късно неминуемо се появява при всеки човек.

Научните изследвания в тази посока продължават. Учените откриват все по-нови и по-интересни свойства на епифизата. Например вече е установено, че тя е естествен разпределител на времето на организма и именно мелатонинът задава ритъма на живота и неговия цикъл. Така се стига и до закономерния извод: ако стане възможно да се съхрани производството на хормона на стареенето до по-късен период, и то с показателите на младия организъм, не само ще се предотврати стареенето, но и организмът ще запази своите функции като при младия човек.

Освен това е установено, че мелатонинът регулира цялата ендокринна система и имунитета, както и съпротивляемостта на организма към заболяванията, включително раковите.

Хормонът съдейства още за нормализиране на кръвообращението, успешно се бори със свободните радикали, предупреждава разрастването на клетките на простатата и предотвратява атрофията на половите органи.

След направените открития вече по друг начин може да се мисли и говори за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания и останалите болести на цивилизацията, най-вече стреса.

Разбира се, има още дълъг път, който трябва да се извърви от научните лаборатории до практическото приложение на мелатонина. И докато това стане, практиката изведнъж намери допълнителна опора в уринотерапията. Използването на детската и юношеската урина, носител на този хормон, от възрастни хора е още един възможен начин за подмладяване. При това евтин, лесен, достъпен и природен.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Из научните лаборатории“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.