Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Здравословен живот

Здравословен живот » Опознай тялото си

По погледа ще го познаете

• Очите издават не само характера на човека, но и неговото моментно настроение и цел

Погледът не само безпогрешно изразява състоянието и вътрешната същност на човека, но и оказва мощно психологично въздействие върху събеседника. „Езикът” на погледа е толкова индивидуален, колкото и самият човек. Погледът може да възхищава, приковава, да отблъсква, разочарова, потиска; да бъде лукав, строг, признателен, ласкав, гневен и др.

ПРЯМИЯТ ПОГЛЕД свидетелства за заинтересованост и уважение. Той говори за равнопоставеност при общуването, за увереност в себе си и прям характер. Затова печели доверие. Такъв поглед е бил „визитната картичка” на Маргарет Тачър.

ПОГЛЕД С ПРИТВОРЕНИ ОЧИ е характерен за недоверчивия контрол. Прибягвайки към такъв поглед, човек може да изясни намерението на другия и в същото време да скрие собственото. Този поглед прави неприятно и хладно впечатление.

БЛУЖДАЕЩ ПОГЛЕД. Той изразява или интерес към всички, или липса на такъв. Много често блуждаещите очи говорят за постоянна вътрешна готовност на човек „да отнесе шамар”.

ПОГЛЕД НА ШИРОКО ОТВОРЕНИТЕ ОЧИ обикновено се използва, за да предизвика доверие към себе си. Характерен е за професионалистите, които искат да ти пробутат негоден товар.

ПОГЛЕД НА КОСО обикновено се прилага за тайно наблюдение и е предизвикан преди всичко от неувереност в себе си пред хора. Такъв поглед е характерен за момиче, което е дошло с много отворено деколте за първи път на дискотека.

ОЧИ В ОЧИ. Този поглед е сериозно душевно изпитание. Може да се наблюдава при влюбените и децата. Или говори за голяма заинтересованост.

ПОГЛЕД ОТГОРЕ НАДОЛУ. Придава на неговия носител чувство за превъзходство и чувство на неувереност у онзи, когото гледат.

ПОГЛЕД ИЗПОД ВЕЖДИ. Той влиза в числото на най-древните мимически реакции и е еднакво достъпен и за селянчето, забравено на гарата на голям град, и за старшината, „възпитаващ” новобранеца казармата.

ПОГЛЕД НА ОЧИ, НАСОЧЕНИ УСПОРЕДНО НА НЕГОЛЯМО РАЗСТОЯНИЕ. Демонстрира на някого, че той е празно място за вас. Но може да принадлежи и на замислен човек, потопен в света на собствените си представи. 

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Опознай тялото си“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.