Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Здравословен живот

Здравословен живот » Опознай тялото си

Мярка за здраве

 * Всеки здрав човек се стреми по-скоро да създава, отколкото да руши

Очевидно се нуждаем от някакви параметри, за да можем да измерим здравето. Трябва да си отговорим на няколко въпроса. Например: ако лекуваме някого от астма и впоследствие той развие сърдечно заболяване, как можем да разберем дали новото му състояние е по-добро от предишното или по-лошо. Ако лекуваме пациент със сърдечни оплаквания и те се облекчат, но след известно време пациентът развие фобия или тревожност, може ли да се каже, че състоянието му като цяло се е подобрило?

Ще видим, че за да бъде успешно, лечението трябва да измества центъра на тежестта на увреждането към периферията /кожата/ и да запазва дълбоките нива на човека – умствено и емоционално – незасегнати.

И така, да се определи точната степен на здраве на отделния индивид е сложна задача, която изисква изследването на много показатели, преди да се даде точен отговор. Но като общо правило, приложимо в практиката, можем да кажем, че СТЕПЕНТА НА ТВОРЧЕСКА СВОБОДА е добър показател аз измерване на здравето.

Всеки, който в основни линии е здрав, се стреми по-скоро да създава, отколкото да руши. Под творчески способности аз разбирам всички действия, спомагащи за благоденствието на човека и заобикалящите го. Можем да преценим доколко един човек е болен по разрушителността на действията му спрямо него самия и другите.

Георгос ВИТУЛКАС

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Опознай тялото си“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.