Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Източна медицина

Източна медицина » Възможностите на човека

Слънцеяди

* Когато човешкого тяло и дух резонира с Божесвеното, невъзможното става възможно

Не само в Индия, но и в други страни са фиксирани случаи на тъй наречените „слънцеяди“ – хора, които се хранят само със слънчева енергия. Една от слънцеядките се казва Джасмухин и тя живее в Австралия. Започнала е своята кариера като финансист, майка е на две деца, известен в страната си обществен деец, прекрасна домакиня. Постепенно се насочва към своето духовно усъвършенстване, обучава се при индийските йоги и достига до духовно просветление. Един от резултатите на нейните усилия в тази посока е установеният факт: от 1993 година до ден днешен Джасмухин изобщо не се храни в общоприетия смисъл, а за тази цел използва само слънчевата светлина. Този факт е потвърден от много световноизвестни научноизследователски институти.

Днес Джасмухин е не само чаровна блондинка, но известна личност в много европейски и преди всичко в скандинавските страни, обиколила е и редица държави от Северна и Южна Америка.

Навсякъде тя призовава хората към развитие на духовното начало.

Своите преживявания, опит и философско кредо тя споделя в удивителната си книга „Духовният резонанс“. В нея австралийската мечтателка пише: „Представете си колко милиарди биха могли да бъдат насочени за други нужди, ако всеки повярва, че може да се храни с една-единствена универсална субстанция – Божествената светлина“. Тя установява за себе си вечната истина, че най-могъщата преобразуваща и съзидателна сила във Вселената е тази на нашето Божествено Аз, на нашия Дух. И когато той се хармонизира с Висшите йерархии, духовно издигнатите хора придобиват уникални способности, които не могат да бъдат асимилирани от всекидневието.

Според Джасмухина нейната лична програма резонира с Божественото като една повтаряща се инструкция: „Моля енергийните полета на моето физическо, емоционално, ментално и духовно тяло да постигнат съвършено взаимно съгласие – така че моето Божествено Аз да може съзнателно и в пълна степен да се проявява във физически план и във всички планове на съществуването, като ми носи огромна радост, облекчение, благодат, удоволствие и изобилие“.

Преди три години в руския вестник „Аргументи и факти“ бе публикувано интервю с кмн А.Клюев, който съобщава, че в Южна Русия живее една жена, която се казва Зинаида.
Тя вече две години нито се храни, нито пие вода.

Просто в един момент от своя живот, посветила се на Бога, тя решава да не се храни с продукти, преминава през доста мъчителен адаптационен едномесечен период, след което започва да се храни само със слънчева светлина. Зинаида също е изследвана от учените. Резултатите са смайващи. Биологичната й възраст е определена на 30 години, а тя самата е на 67 календарни години. Излиза от менопаузата и нейният менструален цикъл се възстановява напълно. Всички нейни органи, с изключение на свързаните с храносмилането, са с висока вибрационна активност.

За силата на слънчевата светлина, възприемана по съвършено друг начин от духовноизвисения човек, разказва Майката /Мира Алфаса/, ръководила ашрама в Индия, основан навремето от известния индийски философ и йога Шри Ауробиндо: „Сила, топлина, злато - така се възприемаше. При това не леещо се злато, а по-скоро като облак. Всяка от „прашинките“ беше подобна на живо злато; гореща златна прах, нито ярка, нито тъмна, дори светлина нямаше – просто множество мънички златни точици, нищо повече. Но каква сила и топлина имаше в това. Супраменталната светлина влезе в тялото ми направо, покрай вътрешните и външните планове на съзнанието.“
Когато физическото тяло и останалите му духовни тела и техните енергийни полета са напълно настроени - всяко на своята нота, те звучат в съвкупност хармонично, като акорд. И човешкият живот започва да съответства на закона на вселенската хармония – тогава всичко му е подвластно, а невъзможното става възможно.

Затова мъдреците на всички народи и създателите на световните религии твърдят едно и също: „И тъй, не се грижете и не думайте: какво да ядем, или какво да пием, или какво да облечем?...защото вашият Небесен Отец знае, че имате нужда от това всичко. Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се придаде“ /Матея, 6:31-33/.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Възможностите на човека“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Йога практики
СЕДМИЧЕН ГРАФИК 
Нови видове масажи в Дар
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Гонг медитация
Петък(15 ноември) от 19:15 до 20:30 ч. 
Отдава се зала под наем
За йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ започват на 15 ноември За постите

Октомври 2018 ноевмври 2018 Декември 2018
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“
  • Въведение Богородично Въведение Богородично

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2018 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.