Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Заболявания

Заболявания » Нервна система » Нервно изтощение

Калцият и нервите

Калцият и нервите

* Липсата на калций прави хората раздразнителни и емоционално избухливи – всичко им действа на нервите

Ние обикновено изпитваме недостиг на калций повече, отколкото на което и да е друго минерално вещество, необходимо за създаване на здраве и адекватна нервна система. Калцият в правилни пропорции ни дарява със здрави зъби, силни кости, железни нерви, силни мускули, еластична кожа, правилна сърдечна дейност, изправена осанка, остър ум и здрави вътрешни органи. Ако равнището на калция в кръвта спада, вие можете да станете нервен, раздразнителен и да изпаднете в депресия. Калцият помага да контролирате вашето здраве и да създадете от себе си личност.

Калцият е съвършено необходим за функционирането на нервите.

Това минерално вещество помага да се предават импулсите през нервите от една част на тялото към друга. Без калций вие не бихте могли да отдръпнете ръката си от горещата печка, да карате автомобил или даже да почувствате храната, която ядете. Недостигът на калций може да довете до треперене и конвулсии, сърдечна недостатъчност и забавен импулс. Калцият също така помага да се установи алкално-киселинният баланс на тялото. Недостигът му се изразява в спиране на растежа, разрушаване на зъбите, чупливост нап костите. По-трудно е да се установи неговият недостиг, когато се образуват изменения в меките тъкани.

Само един процент от калция се намира в меките тъкани, но ако например този един процент липсва, то човек се превръща в извънредно нервно същество. Без достатъчното му количество в кръвта, нервите не могат да изпращат сигнали. Резултатът е стрес и напрежение. Тялото не може да се отпусне Това е особено забележимо при силно емоционалните деца. При възрастните се проявява чрез неприятен характер, раздразнителна караница и бърза смяна на настроението.

По-нататък се развива треперене на мускулите, спазми и даже конвулсии.

И възрастните, и децата, при които се открива недостиг на калций, имат „нервен“ навик да си гризат ноктите, непрекъснато да движат ръце и крака, да си бъркат в носа или в ушите си, да дъвчат дъвка и да чешат постоянно главата си. Те не могат да стоят спокойно дълго време и често несъзнателно чукат с ръце или пръсти /особено възрастните хора/. Често стигат до емоционални избухвания, могат безпричинно да плачат, склонни са да се самосъжаляват. Всичко им действа на нервите и ги изкарва от равновесие. Недостигът на калций е една от основните причини за неблагоприятните изменения на личността поради слабата нервна система.

За щастие, противоположното също е вярно.

Дори и най-раздразнителните нервни хора стават щастливи, дружелюбно настроени, уверени в себе си благодарение на изменение на техния начин на живот и следователно на здравните закони на природата. По този начин можете да постигнете значително подобряване на вашия живот и вашата личност. И дълг на всеки е да направи това за себе си. Затова всеки ден трябва да получавате порция калций.

ХРАНА, БОГАТА НА КАЛЦИЙ: почистени бадеми, орехи, семки, пълноценни продукти от овес и ечемик, сварени соеви зърна, зелен боб, цвекло, зеле, маруля, зелена салата, глухарче, моркови, краставици, магданоз, всякакви натурални, получени по естествен начин сирена, козе мляко, пълноценно брашно, царевично брашно /едро смляно/, прах от яйчени черупки, портокали, сушени на слънце фурми, смокини и стафиди и др.

Пол БРЕГ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Нервно изтощение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.