Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

Живи и мъртви храни

* Обработената и "подобрена" храна пълни стомаха, но клетките на организма гладуват

Жива е естествената прясна храна, получена направо от природата. Освен другото тя съдържа и прана, която е основният енергиен източник не само за физическото, но и за останалите тела на човека. Най-много прана има в пресните и добре узрели плодове и зеленчуци, зърнените храни, покълналите семена и зърна, меда, ядките, млякото от крава, която пасе на воля.

Промишлено обработените храни носят печалба на търговците и болести на потребителите. Днес търговците в изобилие ни предлагат замразени, дехидратирани или пакетирани храни. Опаковките на преработените продукти сочат съдържание на минерали и витамини, но в тях липсва прана, липсват живителните сили на прясната жива храна. Те намаляват и се губят, включително витамините и минералните вещества, в процеса на обработката и при използване на микровълнова печка.

Жизнените сили на различни предмети могат да се видят с помощта на кирлиановата фотография. Тя улавя светлината и цветовите еманации, обграждащи всяка жива материя. Живите зъби блестят, мъртвите и изкуствените - не.

Обектите, които излъчват златисто-жълта светлина, са изпълнени с жизнена сила. Пресните храни създават ярки и чисти цветове, докато замразените и дехидратираните имат само бледо сияние. Мътна сива светлина обгражда месата и синтетичните храни /маргарина, чипса например/, което показва, че жизнената им енергия клони към нула.

Суровата ряпа създава много по-ярък образ от варената, пълнозърнестият хляб е много по-светъл от питата, приготвена от бяло брашно. Пресните зеленчуци имат много по-силна светлина от консервираните, варените или преминали през микровълнова печка. Маслото блести в жълто, а маргаринът е синкав. Пресните яйца блестят в бледочервено, старите са синкави.

Качеството на храната рязко спада, когато тя се обработва с изкуствени хормони, багрила, консерванти, оцветители, набухватели, когато тя се облъчва. Всички тези изкуствени добавки придават на храната само търговски вид, но са чужди и вредни за нашето здраве. Те внасят калории, но не и храна за клетките. Такава храна е мъртва. Изборът е наш.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Май 2023 юни 2023 Юли 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.