Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

Живи и мъртви храни

* Обработената и "подобрена" храна пълни стомаха, но клетките на организма гладуват

Жива е естествената прясна храна, получена направо от природата. Освен другото тя съдържа и прана, която е основният енергиен източник не само за физическото, но и за останалите тела на човека. Най-много прана има в пресните и добре узрели плодове и зеленчуци, зърнените храни, покълналите семена и зърна, меда, ядките, млякото от крава, която пасе на воля.

Промишлено обработените храни носят печалба на търговците и болести на потребителите. Днес търговците в изобилие ни предлагат замразени, дехидратирани или пакетирани храни. Опаковките на преработените продукти сочат съдържание на минерали и витамини, но в тях липсва прана, липсват живителните сили на прясната жива храна. Те намаляват и се губят, включително витамините и минералните вещества, в процеса на обработката и при използване на микровълнова печка.

Жизнените сили на различни предмети могат да се видят с помощта на кирлиановата фотография. Тя улавя светлината и цветовите еманации, обграждащи всяка жива материя. Живите зъби блестят, мъртвите и изкуствените - не.

Обектите, които излъчват златисто-жълта светлина, са изпълнени с жизнена сила. Пресните храни създават ярки и чисти цветове, докато замразените и дехидратираните имат само бледо сияние. Мътна сива светлина обгражда месата и синтетичните храни /маргарина, чипса например/, което показва, че жизнената им енергия клони към нула.

Суровата ряпа създава много по-ярък образ от варената, пълнозърнестият хляб е много по-светъл от питата, приготвена от бяло брашно. Пресните зеленчуци имат много по-силна светлина от консервираните, варените или преминали през микровълнова печка. Маслото блести в жълто, а маргаринът е синкав. Пресните яйца блестят в бледочервено, старите са синкави.

Качеството на храната рязко спада, когато тя се обработва с изкуствени хормони, багрила, консерванти, оцветители, набухватели, когато тя се облъчва. Всички тези изкуствени добавки придават на храната само търговски вид, но са чужди и вредни за нашето здраве. Те внасят калории, но не и храна за клетките. Такава храна е мъртва. Изборът е наш.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Юли 2022 август 2022 Септември 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.