Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » За духа и за душата

Законът

“Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня. Защото, истина ви казвам: докле премине небето и земята, ни една йота, или частица от закона няма да премине, докле всичко не се сбъдне.” /Матея 17:18/

Закон. Звучи много властно. Разбира ме го като сборник от норми, правила, издадени, изповядани от Бога, парламента, наказателния кодекс, правителството...Нарушаването им води до наказание.Няма общество, държава, народ, семейство без писани или неписани закони. Без тях настъпва разрухата. Хаосът.

В Библията на 359 места се говори за закона и на 396 – за заповеди. На 775 места Словото на Бога е категорично. Повелително. И ние тръпнем и се питаме, защо е нужно това, когато Бог е любов? И свобода. И милост. И красота. И милосърдие. И благост. Още върху древните храмове е сияел надписът: “Силата на човешката душа се състои в изпълнение на волята на Бога.” Дълбокият духовен смисъл е в това.

Само чрез превръщане на Божият закон в живот ние придобиваме Вечността. Божият закон ни преобразява, извисява до Бога и ни прави подобни на него.

Кога се появява законът? Откритите писмена и древни паметници говорят за закона още преди 2000 години пр. Христа. Законът на Ешнун на акадски език е 1800 г. пр. Христа, а на Вавилонския цар Хамурати от 1750 г. пр. Христа. Законникът има общ източник и той иде от Създателя. Ние условно можем да разделим закона на няколко вида:

  • ОБРЕДЕН ЗАКОН. Той нарежда за свещените предмети. Свещените лица от Левиевото коляно. Чиста и нечиста храна. Да се дава в храма първите плодове и десятъка от всичко. Всекидневна жертва. За събота. За пасха. Безквасни хлябове и др.
  • ДЪРЖАВНИ ЗАКОНИ. Лишаване от гражданство. Качества на царя. Организация на армията. Съдопроизводство. Законопознание.
  • СЪДЕБНИ ЗАКОНИ. Престъпление против Бога са: отстъпничество, идопоклонство, поклонение пред други богове, врачуване, жертвоприношение на деца, богохулство, вземане на бакшиш, незаконни бракове, сексуални извращения, клетвопрестъпване, блудство, лъжа, завист. Престъпления срещу човека са: убийство, побой, изнасилване, кражба, фалшиви теглилки. Това са НРАВСТВЕНИ ЗАКОНИ. Моралът и до днес и докато има човечество почива на тези непоклатими Божи закони.
  • ОБЩЕСТВЕНИ ЗАКОНИ. Отношение между родители и деца. За съпрузите. Бракове с пленници. Свещенически бракове. Разводите. Стопанинът и работниците му.
  • ЗАКОН ЗА СОБСТВЕНОСТТА. Намереното да се върне. Нещастие с животно. Оценяване на земята. Наследство. Права на първородния.
  • ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПРЕД ГОСПОДА. Въздържане от езически обичаи. Покорство на закона. Почит и послушание. Любовта към Бога и служенето Му.

Тези и много други закони ще намерите в Библията в книгите Изход, Второзаконие, Числа, Левит. Законът е даден на Маоисей от Бога на Синайската планина в пустинята. Христос даде нов закон – на ЛЮБОВТА. В нея се изпълнява законът и пророците. Да живеем по Христовия закон на любовта, да бъдем Негови братя и сестри и сънаследници на вечното Му Царство.

Тимотей МИХАЙЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За духа и за душата“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.