Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Вода и водолечение

Колко вода да пием?

Колко вода да пием?

С настъпването на летния сезон нуждите на тялото ни от вода ще нараснат значително. Във връзка с това много хора ще си зададат въпроса: „Колко вода трябва да пием?“

На тези питания се дават най-различни отговори. Едни твърдят, че трябва да се пие много вода, тъй като това помага да се пречистят бъбреците през летния сезон. Други, обратно, съветват тя да се пие колкото се може по-малко, за да не се увеличава и без това усилената работа на бъбреците.

Мнозина смятат, че колкото повече вода пием, толкова повече спомагаме за изчистването на организма, един вид го измиваме. Но организмът не е съд, побиращ количеството вода, което се излива в него. Струва ни се, че колкото повече сме изпили, толкова повече е удовлетворена потребността на организма от течност.

Но въпросът не е в количеството погълната вода, а в това как е приета тя и какво е състоянието на организма, който я приема. Защото, ако например нашите черва не могат нормално да усвояват водата, те ще продължат да се нуждаят от нея.

Също така е вярно, че недостигът на течности в тъканите е една от причините за стареенето на организма. Но значи ли това, че при употреба на голямо количество течности проблемът ще бъде решен? Не, защото излишъкът от вода в организма не само не е полезен, но е и вреден, тъй като претоварва сърцето и бъбреците. Ако в този случай погълнатите течности са били и студени, усещането за утолена жажда не само може да не намалее, но може и да се увеличи. Защо?

Трябва да се знае, че, за да могат клетките на всички тъкани, в това число и клетките на стените на пикочните пътища, да усвоят течностите, са нужни здрави надбъбречни жлези. Големият обем погълната вода /особено студена или с лед/ охлажда бъбреците и способността на клетките да я усвоят намалява още повече. Единственият резултат от такъв воден режим е само усиленото уриниране и обилното потене.

Ето защо ние препоръчваме да се спазват следните правила за употреба на вода през топлия сезон.

  • Пийте водата или топла, или хладка, но никога студена.
  • Пийте вода само когато изпитвате жажда.
  • Пийте вода точно толкова, колкото да удовлетворите своята жажда.
  • В никакъв случай не злоупотребявайте с бира, не поглъщайте бутилки сладка плодова вода, защото натоварват излишно работата на бъбреците.
 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Вода и водолечение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.