Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » За интелекта

Законът за най-малкото усилие

* Разумът на природата функционира без всякакво усилие

* Впрягайки силите на хармонията, радостта и любовта, ние с лекота създаваме благополучие

Когато наблюдавате природата в действие, ще видите, че тя изразходва минимално усилие. Тревата не се мъчи да расте, тя просто си расте. Рибите не се мъчат да плуват, те просто плуват.Цветята не се мъчат да цъфтят, те цъфтят. Птиците не се мъчат да летят, те летят. Земята не се мъчи да се върти около собствената си ос; природата й е да се върти с шеметна скорост и да се носи в пространството.

Природата на бебетата е да са щастливи. Природата на слънцето е да грее. Природата на звездите е да светят и да блещукат. А нашата човешка природа е да материализираме мечтите си леко и без усилие.

Във ведическата наука, вековната философия на Индия, това е известно като

принцип на пестене на усилията,

или „прави по-малко и постигай повече“. В крайна сметка достигаш състояние, в което не вършиш нищо и постигаш всичко. Което означава, че е достатъчно да се появи някаква идея и тя се материализира без всякакви усилия. Онова, което наричаме „чудо“, всъщност е проявление на закона за най-малкото усилие.

Най-малко усилия се изразходват, когато действията ви са мотивирани от любов, защото природата се крепи от енергията на любовта. Вниманието към егото консумира най-много енергия.

За да действа този закон, има три условия. Първото е ПРИЕМАНЕТО, което означава просто да вземете решение.„Днес ще приемам хората, ситуациите, обстоятелствата и събитията такива, каквито са“ , защото целият свят е такъв, какъвто трябва да бъде.

Приемете нещата такива, каквито са,

а не такива, каквито бихте искали да бъдат в този момент. Можете да си пожелаете в бъдеще нещата да бъдат различни, но в този момент ще трябва да ги приемете такива, каквито са.

Ако сте обезсърчени и разстроени от някого или от нещо, спомнете си, че не реагирате на човека или на ситуацията, а на своите чувства и отношение към човека и ситуацията. Това са вашите чувства и други нямат вина.

Второто условие е ОТГОВОРНОСТТА. Отговорност означава да не обвиняваш никого и нищо за своето положение, включително и себе си. Всеки проблем съдържа в себе си семена на възможности и съзнанието за това ви дава възможност да вземете момента и да го преобразите в по-добро нещо или в по-добра ситуация.

Зад всички събития има скрит смисъл, който служи за вашата еволюция.

Третото условие е НЕПРОТИВЛЕНИЕТО, което означава, че вашето съзнание е настроено да не се противи и вие сте отхвърлили необходимостта да убеждавате другите в своята правота. Не е нужно да давате обяснения; просто заявете за своето намерение пред себе си и ще изпитвате удовлетворение, задоволство, радост, свобода и автономност във всеки момент от живота.

А когато постигнете деликатната комбинация от приемане, отговорност и непротивление, животът ви ще потече без всякакво усилие – вашите мечти и желания ще се слеят с желанията на природата.

Дийпак ЧОПРА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За интелекта“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

август 2023 септември 2023 Октомври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.