Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Здравословен живот

Здравословен живот » Сънят

Когато сънищата проговорят

 • Особено значение имат сънищата за диагностика на нервно-психическите и вътрешните заболявания

• Сънищата могат да се изменят месеци и дори години преди някои заболявания да се проявят

Сънищата са привличали хората от най-древни времена. В Древния Изток , а след това и в Гърция е съществувал обичай, при който човек по време на сън в храма е получавал от божеството средство за лекуване на болестта си.

Днес мнозина специалисти използват сънищата за диагностика далеч преди да е настъпило даденото заболяване. Особено значение имат сънищата за диагностика на бавно развиващи се нервно-психически и вътрешни заболявания: оток на главния мозък, неврози, психози, туберкулоза на белите дробове...При тези неврози сънищата могат да се изменят месеци и дори години, преди да се проявят.

Има редица примери, когато дни преди проявлението на болестта сънят на човек се е изменил по определен начин.

Още Гален е описал случай, когато човек е видял насън,че кракът му е станал каменен, а след няколко дни този крак се е парализирал. На друг му се е присънило, че го ухапало куче за крака и след известно време именно на това място се е появила сибирска язва.
Сега вече може да се твърди, че тревожните сънища, които се съчетават с внезапно пробуждане и се съпровождат с безотчетен страх от смъртта – много вероятно е да става дума за сърдечно заболяване много преди да са възникнали субективните оплаквания.
При неврози първите вестители за началото на заболяването по време на сън са измененията на емоционално равнище; човек сънува за прояви на тъга, тревога, страх, кошмари. А също така типични неприятни сцени от живота, в работата, изпускане на влак, несполуки в учението и пр.

Възниква въпросът,

има ли някакви строго определени сънища, характерни да речем, за дадено заболяване?

Някои признаци наистина съществуват, но е трудно да се каже, че те са строго постоянни за всички хора. Всичко зависи от жизнения опит, средата, професията, образованието, възпитанието, индивидуалните особености.

Офицерът, болен от грип, вижда в съня си рана в главата, гърлото; студентът по медицина при същото заболяване сънува болница, операционна и операция върху главата; електроженистът или електромонтьорът вижда ярка светлина или електроизгаряния в областта на главата и пр.

Така или иначе сънят може да подскаже много неща и за състоянието на нашето здраве. Стига да можем ние или с помощта на специалист правилно да разтълкуваме какво иска той да ни каже.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Сънят“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.