Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » Човекът и Вселената

Първата човешка раса

* Със силата на мисълта са построени египетските пирамиди

* Кое е бъдещето на човечеството

По времето, когато на Земята и в Слънчевата система е господствала космическата хармония, на нашата планета живеели представителите на първата човешка раса. Те имали изключително облагородени мозъчни центрове, които приемали влиянието не само на планетите, включително и най-отдалечените, но и на всички 12 зодиакални съзвездия. Притежавали способности, които съвременния човек дори не може да си представи.

С едно уравнение от квантовата механика големият английски математик Пол Дирак доказва две неща: че има вещество и антивещество и че човешката мисъл е сила. Именно нея са владеели хората от първата раса и са си служили с нея до съвършенство.

Съвременните учени все още си блъскат главите как са били построени египетските пирамиди с онези примитивни оръдия на труда. А обяснението е много просто – хората от първата раса са умеели не само да преместват хоризонтално, но и да повдигат огромни каменни блокове

единствено със силата на мисълта си.

В древни индийски ръкописи е отбелязано, че хората от Атлантида можели да ходят по други планети с помощта на механизми, движени от “живак”. Но това е казано в преносен смисъл – живакът се управлява от Меркурий и символизира мисълта. Следователно атлантите са можели да се придвижват навсякъде в пространството със силата на мисълта.

Спомнете си само с каква точност техните учени бяха изчислили деня и часа, когато астероидът ще се стовари върху Атлантида, в резултат на което се изтеглят към Африка и Южна Америка. Разбира се, представители на тази първа раса живеели и на другите континенти, за което говори фактът, че навсякъде по света срещаме свидетелства за дейността на някаква отдавна живяла свръхчовешка раса. Но тя изчезнала без остатък от лицето на Земята, просто защото хармонията в цялата Слънчева система се е стопила...
Онези първи свръхчовеци били доста по-високи от нас, с хармонични тела и правилно оформени черепи, с одухотворени лица.

Ако сте виждали портретите на Световните Учители Мория и Кутхуми, рисувани от Николай Рьорих,

ще можете по-лесно да си ги представите.

И тъй като имали изградени мозъчни центрове за приемане на енергиите и влиянието на всичките планети и зодиакални съзвездия, Овен ги дарявал със стремежа да бъдат защитници на слабите и онеправданите; Телец – да не се месят в чуждите работи и никога да не си губят времето; Близнаци – с изключителни интелектуални способности; Рак – с майчинско чувство не само към своите рожби, но и към всичко наоколо; Лъв – да преценяват правилно всяка своя стъпка и да не правят грешки в управлението; Дева – да раждат велики идеи и да имат силата да ги реализират; Скорпион – с могъщество и способност да си служат с мисълта като сила, за да създават и творят, Стрелец – с последователност при постигане на поставените цели; Козирог – с желанието да търсят истината и по високите върхове, и в дълбините на океана; Водолей – с жизненост и способност да водят богат и интензивен живот; Риби – с неизменната, вечна любов...

Нима Създателят сам е наказал своето чудно творение заради греховете му, наистина ли сам е разрушил хармонията, която е създал? Не, не Създателя предизвика Голямата катастрофа /Потопът – бел. ред./, но Той я допусна. Тя беше включена в Плана, защото човекът трябваше да познае и злото.

Но всяко едно нарушение на Вселенската хармония сигурно, макар и бавно, се оправя.

Ще дойде време, когато разрушената планета Фаетон ще се роди отново и всичко ще се възстанови отново във вида, в който Свръхразумът го е създал.

И хората тогава ще бъдат като онези от първата раса.Това ще стане вероятно след милиони години, защото еволюционният процес протича бавно. Но ще стане, това е неотменно. “За нас времето няма значение – казва Учителя Беинса Дуно /Петър Дънов/. – Поставим ли си задача, ще я постигнем. Може да минат милиони години дотогава, но ще я постигнем!” Нали човешкият дух е безсмъртен, а Човекът е идея и творение на Бога!

И аз зная, че ще дойде време човешкият род отново да се изправи и да бъде достоен за своя Създател.

Брат Николай

/Николай Дойнов/

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Човекът и Вселената“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

август 2023 септември 2023 Октомври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.