Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Притчи

Блудният син

* Как в трагичното пътуване към себе си човек отрива своята прародина, Бога-Отец

Най-популярната и дълбока притча на Христа, съдържаща мъдростта и истината на почти цялото Божие Слово, се намира в Лука 15:11-32. Тя е един широко разгънат разказ, пълен с напрежение.

Един баща има двама сина. По-младият син иска дела от имота си и баща му го дава. Синът отива в далечна страна и го разпилява. В страната настъпва голям глад и той е принуден да иде да пасе свине. Бащата е Бог-Отец. Синовете са човечеството. Младият е неразумният човек. Той разпилява Божието богатство от здраве. Любов. Мъдрост. Вяра. Доброта. Изгубва всичките си човешки добродетели в безпътния си неразумен живот. Жаждата за удоволствия го ограбва духовно.

Разрушава и осквернява храма в душата му.

Не му дават да сподели и храната на свинете. Това е пълно изгубване на човешкото достойнство. Деградация физическа и духовна.

И започва великият и свещен процес на осъзнаване.

На покаяние. Той е разкрит с думите: “дойде на себе си”. В трагичното си пътуване към себе си, той намира в себе си човека. Достига до покаянието и жаждата да се завърне при баща си като недостоен син с молбата да го наеме като слуга, но да бъде под бащино крило.

И започва мъчително пътуване към бащиния дом. Към изгубения рай. Какви мисли и чувства са го вълнували? Душата му е била разпъната на кръста на разкаянието и вината.
Ето наближава бащината къща. На прага стои един старец. Бащата? Блудният син не смее да повдигне очи. И вместо укор, баща му го прегръща и го “обцелува”. Той приема покаянието с радост и нарежда на слугите си да приготвят богата трапеза.

Облича сина си в нова премяна

и слага на ръката му скъп пръстен. Пръстенът е символ на върнатото осиновление. Дрехата на спасението и на новия живот, защото “тоя мой син мъртъв беше и оживя, изгубен беше и се намери”.

Това е велика всеопрощаваща Божия любов. Цялото небе с ангелите и светиите се радват на една спасена душа. Да се върнем към Небесния си Баща с покайни сълзи и вяра. Той ще ни прости и приеме. И големият брат ще сподели радостта, защото е Човек, послушен на Бащата-Бог.

Тимотей МИХАЙЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Притчи“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.