Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За семейството

За семейството » Третата възраст

Похвала за старостта

Истинската младост никога не се състарява. Да си млад не е никаква заслуга, но да доживееш до дълбока старост и да бъдеш полезен някому – това е чудо, заради което си заслужава да напрегнеш всичките си сили.

Мнозина философи не без основание смятат, че човек не би умрял, стига истински да пожелае това. Следващите примери за удивително дълголетие подсказват за истинските възможности на човека.

  • На една от пътеките, водеща към първенеца на Кавказ – връх Елбрус /5633 м/, има интересна табелка. От нея алпинистите и туристите научават, че този планински връх е бил покорен 209 пъти от местен жител. Последен път това се случило на неговия рожден ден – тогава той бил едва на ... 110 години.
  • 105-годишният Мустафа Бухамедиен за първи път в живота си прекрачил прага на местната поликлиника, за да получи бележка, че може да стане водач на лека кола.
  • След 152-годишен пълноценен живот англичанинът Томас Пар бил поканен в кралския дворец на вечеря. След няколко дни той починал. Аутопсията показала, че вътрешните му органи били в безупречно състояние, а причината за преждевременната му смърт се криела в рязката смяна на храната и напитките.
  • “Аз страстно обичам живота!” – отговорил на един репортер знаменитият 90-годишен Рубинщайн. Пианистът бързал за поредния си концерт.

От незапомнени времена човек е търсил Живата вода, търсил е формулата на безсмъртието. А то е залегнало както в Космоса и Природата, така и в Човека. Безсмъртна е неговата същност, душата, която е отражение на вечния Дух, първопричината на Вселената.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Третата възраст“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.