Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Грип

Истините за грипа и болестите

Истините за грипа и болестите

* Всички болести имат психическа основа – предупреждава Агни Йога

* Кои са причините за епидемиите и болестите и как може човечеството да ги избегне – съветват мъдреците от Шамбала

Поредната грипна епидемия се задава и отново тя ще постави на колене милиони хора по света – бедни и богати, учени и неграмотни, млади и стари, възрастни и деца... Със сигурност засега знаем само, че грипът, особено неговият вирус, независимо с какво екзотично име ще бъде назован, е много коварен. Той ту изчезва, ту отново се появява в някои от безбройните си превъплъщения или просто се повтаря. И това неизменно става още от времето, когато съвременната медицинска наука го идентифицира през 1933 година. От тогава е и нейното безсилие да се справи с него.

Оттогава до днес с грипния вирус се води истинска война, харчат се милиарди, но ефикасни резултати няма – хората са винаги жертва, а победителят е той. Отначало лекарите се надяваха с помощта на антибиотици да омаломощят вируса, но скоро разбраха, че антибиотикът не му действа и от тази схватка той излезе още по-мощен и неуязвим. Тогава на ред дойдоха ваксините и бизнесът с тях; досега няма нито едно коректно изследване, което да е доказало процентът на тяхната ефективност, тъкмо обратното.

Ще отмине и бумът с изкуствените витамини и с многото други търговски артикули в аптеките. Независимо от предприеманите мерки за среща с грипния вирус, независимо от равнището на здравеопазването в дадена страна епидемиите всяка година се разрастват и

все по-многочислени стават жертвите на грипа, особено след неговите усложнения.

Въпросът е: възможно ли е въобще някога този вирус да бъде озаптен с използваните досега методи и средства?

Навремето печатът гръмна с новината, че грипът е дошъл от Космоса. Така смята проф. Чандра Викрамасинх, цитиран от в „Гардиън“. Дали е така? И дали тогава можем да се справим с грипа със земни средства? За мнозина е ясно едно – в аптеките няма и не ще се намери лек от тази коварна болест.

Между 1924 и 1938 г. на бял свят излиза серия от 14 книги, наречена „Живата Етика“ или „Агни Йога“ – послание на хималайските махатми от Шамбала, дошло до нас благодарение на Елена Рьорих. В тези книги, събрали мъдростта на Космоса и на Земята от нейното съществуване, се дава отговор на всички злободневни въпроси, вълнуващи съвременното човечество. Включително и за болестите, за грипа, но съвсем в друга светлина от тази, с която сме свикнали. Нека проследим мъдрите слова и съвети.

ПРИЧИНИТЕ ЗА БОЛЕСТТА

„Агни Йога идва навреме. Иначе кой би казал на хората, че грипните епидемии трябва да бъдат лекувани с психична енергия? Кой би обърнал внимание на новите душевни и мозъчни заболявания и разстройствата на съня? Нито проказата, нито старата форма на чумата, нито холерата са страшни, за тях съществуват предпазни мерки, но следва да се замислим над новите врагове, създадени от съвременния начин на живот. Срещу тях не могат да се прилагат старите средства, но новият подход ще бъде създаден чрез разширяване на съзнанието.

Може да се проследи как вълните на заболяванията са преминавали в продължение на хиляди години. По тези таблици може да бъде създадена интересна таблица на човешките отклонения, защото болестите, разбира се, показват отрицателната страна на нашето съществуване.

Надявам се, че будните умове своевременно ще се замислят върху това. Късно е да се прави помпа, когато къщата вече е в пламъци.“ /Агни Йога, параграф 492/.

„...Възпалението на слизестите ципи се е превърнало в бич за човечеството. Отровената атмосфера поразява тъканта. Невъзможно е да си представим колко многообразни са признаците за тази болест на века. Хората се опитват да припишат забелязаните симптоми на вече известните им болести, но те не могат да разберат цялата особеност на епидемиите.“ /Братство, част ІІ, параграф 435/.

„...Природата не изисква мъченията, на които хората са се обрекли. Човечеството само си е създало и увеличило своите болести. Не е леко да си представим колко поколения трябва да преминат, за да се изживеят всички зарази. Не само лекарите, но и всички хора са длъжни да се съгласят за изтребването на всички болести. Неразумно е да се мисли, че Боговете са пращали болестите като наказание. Не бива да се предполага, че Висшите Сили са могли да подложат на страдание и виновните, и невиновните. Но е очевидно, че хората сами посредством невъздържане и мърсотия са породили заразните болести.“
/Братство, част І, параграф 186/.

„Напразно много лекари обясняват заболяванията с чисто физически явления. Простуда, туберкулоза, хрема, червено гърло и много други болести имат преди всичко нервен произход.“ /Братство, част І, параграф 191/.

„Космическите токове въздействат не само върху световните събития, но и върху живота на отделните хора. Могат да се видят особени заболявания и цели епидемии, които не могат да бъдат обяснени с обичайните причини. Може да се забележи как хората стават възприемчиви към простудата и към неочакваните нервни болки. Самото лекуване на тези особени поражения на организма изисква необикновени мерки.“

„Ние вече говорихме за епидемиите на слизестите ципи, такова въздействие също трябва да бъде отнесено към въздействието на космическите токове, но усилено от земния смут.“ /Братство, част ІІ, параграф 123 и 462/.

„Неопитните лекари се стремят да вкарат болестта навътре, за да може макар и временно да се избегнат опасните признаци – по този начин се образуват разсадници на болестите.“ /Братство, част І, параграф 172/.

„Човешкият организъм при естествени условия може отлично да се бори с болестите. Значи трябва да се разбере какъв трябва да бъде този организъм и какви – условията. Необходимо е да си припомним от древността, че болните хора са избирали усамотението и са общували само с природата. Мислителят казваше: „Даже кучето не търпи да го безпокоят когато е болно, нима човек е по-лош от кучето?“ /Братство, част ІІ, параграф 340/.

„Никой не знае кога възпалението ще прерасне в поражение на тъканта с произтичащите от това последствия. Може би възпалението ще затихне и ще се разсее, но и този процес трябва да бъде наблюдаван. Ще препоръчаме най-простата неразяждаща храна, но храненето е необходимо, за да може организмът да има достатъчна жизненост...Въобще слизестите ципи са посредници в най-разнообразни функции на организма и те първи възприемат наситеността на околната среда.“ /Братство, част ІІ, параграф 435/.

„Вече не е далеч бъдещето, когато най-различни болести ще бъдат лекувани чрез нервни въздействия. Лечението ще върви по пътя, който дава съзнанието. Ще се разбере, че и най-нелечимите заболявания могат да бъдат спрени чрез въздействие върху нервите и обратното – без грижа за нервните сили и най-малкото и невинно заболяване може да израсне до опасни размери.“ /Братство, част ІІ, параграф 191/.

Предупрежденията и изходът от епидемиите и болестите са дадени. А иначе и поредният грип убиец след обилната си жътва ще отмине. И на негово място ще дойде другият, поредният, още по-коварен и жесток. Той ще отвори вратите на други болести, не по-малко коварни. С какво и как ще го посрещнем?

Отговорът е в нас самите. 

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Грип“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.