Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Шри Шри Рави Шанкар

За Шри Шри Рави Шанкар

За Шри Шри Рави Шанкар

Шри Шри Рави Шанкар е световно известен хуманитарен и духовен деец, чиито програми са достигнали до над 300 милиона души в над 145 страни. Като водеща фигура в сферата на човешкото развитие и социалната трансформация, неговите инициативи включват разрешаване на конфликти, оказване на материална и посттравматична помощ при бедствени положения и военни конфликти, програми за реабилитиране на затворници, стимулиране на човешките ценности у младите хора, програми за защита на човешките права, както и образователни антистрес програми, които обхващат всички възрасти и слоеве в обществото. Само една от програмите за изкореняване на бедността, болестите и постигане на хармоничен живот в изостанали райони на Азия, Африка и Южна Америка е обхванала 32 000 села като са били обучени 56 146 ентусиазирани младежи лидери, които да прилагат тази програма.

Всяка година Шри Шри Рави Шанкар пътува в над 35 страни по покана на различни институции, като събрания на Обединените нации, Върховния съвет за световен мир, Световния икономически форум, Европейския парламент, както и по покана на редица държавни глави и парламенти. Той посещава и едни от най-засегнатите от конфликти райони като Ирак, Афганистан, Косово, Кашмир, Шри Ланка, Етиопия и Палестина като инициира с правителствата на тези държави програми за спиране на насилието, борба с фундаментализма и облекчаване на травмите.

Шри Шри Рави Шанкар е носител на голям брой международни награди, включително „Петър Велики“ I-ва степен на Руската федерация, Световната хуманитарна награда на щата Илиноис, САЩ, Награда I-ва степен на министър-председателя на Монголия, „Йога Широмани“ на Президента на Индия и много други.

През 2008 година той е номиниран за трети път за Нобелова награда за мир.

 

Избрани цитати от обръщения на Шри Шри Рави Шанкар

Цивилизацията на мира – диалог между културите и вероизповеданията, Кипър (ноември 2008 г.)

„Всички деца трябва да знаят поне малко за всяка друга култура, цивилизация и вероизповедание по света. Тогава те ще могат да живеят в хармония и ше позволят и на другите да живеят заедно, като едно семейство. Светът като едно семейство – всички сме част от това семейство.“

Веданта – будизъм: Към световен мир (февруари 2008 г.)

Когато има мъдрост, дори да има различни гледни точки, няма да се стигне до конфликт. Мъдростта винаги гледа на реалността от няколко различни ъгъла. Да почиташ разнообразието, да намираш единството в него, е мъдрост. Да празнуваш разнообразието в единството и да намираш единение в разнообразието са двата главни аспекта на мъдростта.“

Световна мирна среща на духовните лидери на хилядолетието (август 2000 г.)

„Духът обича разнообразието. На този свят няма само един вид плод, един вид хора, един вид животни. Духът обича разнообразието, така че нека не го обличаме в униформа. Нека се наслаждаваме на разнообразното в творението като почитаме всичките му видове, като ги уважаваме и обичаме истински. Преди използвахме термина „религиозна толерантност“. Мисля, че тези думи са вече остарели. Толерираш само това, което не обичаш. Не мислите ли? Дошло е времето да обичаме другите религии като наши собствени.

Световна декларация за човешките ценности (2007 г.)

„Ненасилието, приятелството и сътрудничеството трябва да бъдат разпознати като новата норма, като отличителните черти на днешния истински герой. Нещо повече, чувството на гордост във връзка с тези качества трябва да се засилва и да заеме мястото на чувството на гордост от насилието и агресията.“

 

Биография

Шри Шри Рави Шанкар е роден през 1956 г. в Южна Индия. На 17 години завършва образованието си по съвременни и ведически науки в колежа Сейнт Джозеф към Бангалорския университет. През 1981 той основава фондация „Изкуството да живееш”, която днес е една от най-големите неправителствени доброволчески организации в света. През 1982 Шри Шри Рави Шанкар създава и Сударшан Крия, техника, която премахва стреса и токсините на физическо, умствено и емоционално ниво и подобрява здравето. През 1997 той основава Международна асоциация за човешки ценности, чиито инициативи включват разрешаване на конфликти, оказване на материална и посттравматична помощ при бедствени положения и военни конфликти, програми за реабилитиране на затворници и други.

За повече информация: www.artofliving.bg и www.artofliving.org.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Шри Шри Рави Шанкар“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.