Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

За интелекта

За интелекта » За интелекта

Разумът на клетките

* Здрава ли е клетката и ние сме здрави

* Очистването на клетъчно равнище е най-важната предпоставка за успешно лечение

Нашият организъм се състои от клетки. Милиарди клетки – мускулни, костни, нервни, съдови, ендокринни, кръвни и тъй нататък. Преплитъйки се по един чудноват начин, те създават тъканите на нашето тяло – мускулите, скелета... Тъканите формират органите. Редица органи се обединяват в системи, а съвкупността от системи формират индивида.
Нашето здраве зависи от това дали отделната клетка е здрава и функционира правилно. За това най-вече съдейства пропускателната способност на клетъчните мембрани, от които в значителна степен зависи обмяната на веществата и съставът на нашата кръв – основата на живота.

Думата “мембрана” в превод от латински означава “кожичка”. За да има живот, необходимо е

постоянно движение на течностите между клетките и вътре в клетките.

Дори малкото забавяне на това движение, например при недостиг на вода в организма, води до разстройство в даден орган. Мембраните са нещо като “пропускателен пункт” на всичко, което прониква в клетките или излиза от тях. По този начин тя регулира проникването в клетката на различни вещества и транспортирането на обменните продукти: газове, течности и други вещества, светлинни и звукови вълни, на каквато и да е информация. Ако клетъчните мембрани по една или друга причина се разрушат, настъпва саморазрушаване и гибел на клетките.

За което и да е заболяване винаги е типично наличие на голямо количество токсични протеини, които се натрупват в резултат на разрушаване на микроорганизмите или на клетъчните тъкани, подложени на травматичен, химически, топлинен или микробен шок. И за да бъда ликвидирана дадената болест, необходимо е преди всичко да се отворят отделителните пътища: да се очисти дебелото черво, бъбреците, белите дробове, черния дроб, кожата.

Това на свой ред ще усили движението на течната част на кръвта или плазмата.

Плазмата ще се освободи от токсините,

ще възприеме дошлите й на помощ антитела, ферменти, кислород, глюкоза, хранителните вещества от резервите на организма. Самият организъм ще се очисти, ще може да се освободи от натрупаните токсични вещества и ще заработи в режим на саморегулация, ще се самоизлекува.

Сдружението на милиарди клетки работи в съвършен синхрон и хармония, като

всяка клетка обслужва останалите клетки.

Всяка клетка има свой разум, но съществува и далеч по-съвършеният разум на клетките като цяло. Нещо подобно се наблюдава и при работата на отделната пчела и на пчелното семейство като цяло, което се ръководи от пчелния разум в кошера. Отделната пчела има ограничен жизнен ресурс - около 40 дни по време на пчелната паша, но пчелното семейство може да живее дълги години.

За да сме здрави, за да съществуваме, най-важното е да се погрижим да е здрава всяка наша клетка. 

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За интелекта“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.