Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Лечение със сурово козе мляко

 * То е прекрасно средство срещу запек и колит

Поради уникалния си състав суровото

козе мляко се използва за лечение на много заболявания.

Навсякъде по света козите се отглеждат за здраве на семейството.

Доказано е, че козето мляко /само суровото/ е храна, която се понася и от най-раздразнителния стомах. Дори и да е силно увреден, черният дроб лесно усвоява фините частици на козето мляко. То предпазва зъбите от кариес и спомага за изграждането на здрав емайл. При пастьоризация на млякото обаче това не е така добре изразено. Стомашните заболявания бързо се коригират с козе мляко.

Артритът, ревматизмът и всички състояния, протичащи с преобладаване на кисели обменни продукти като диабет, сърдечни, белодробни, бъбречни, чернодробни и други заболявания, се подобряват значително при включване на козе мляко в режима поради неговата алкална реакция. Козето мляко в съчетание с накиснати и обелени фурми е полезна комбинация при язва на стомаха, а в съчетание със сушени смокини – при артрит.

Козето мляко се смила в стомаха за 20 минути след поглъщането му, за разлика от кравето, за което се изисква 2 часа. Три пети от света днес се храни с козе мляко. Това е едно от най-добрите средства против запек и колит.

Загубата на телесно тегло може да бъде спряна с употребата на козе мляко и сушени плодове между храненията. Суроватката от козе мляко пък помага на хора, искащи да отслабнат.

Тъй като козата се храни с кората на дърветата и храсти, съдържанието на силиций в млякото й е високо. Този елемент възпрепятства развитието на туберкулозата. Козите не боледуват от туберкулоза и в млякото им не се откриват туберкулозни бактерии, а такива често се срещат в кравето мляко. Силицият е необходим за нормалната дейност на кожата, за растежа на косата и ноктите и за правилното функциониране на нервната система.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.