Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Гладолечение

Видове въздържане от храна

За класическото въздържане от храна се смята ПЪЛНОТО ВЪЗДЪРЖАНЕ от всякакъв вид храни, сокове, чайове – само на вода, обикновена или дестилирана. В зависимост от целите, моментното състояние на организма, условията, възможностите, предпочитанията, нагласата и пр. могат да се прилагат и други видове въздържане от храна /ВХ/.

  • ОМЕКОТЕНО ВЪЗДЪРЖАНЕ ОТ ХРАНА с употреба на пресни плодове и зеленчуци, сокове от тях, билкови чайове, подсладени с пчелен мед. Прилага се при по-отслабнал организъм или в случаите, когато е наложително да се ходи на работа или като преход към пълно ВХ.
  • СУХО” ВЪЗДЪРЖАНЕ ОТ ХРАНА. При него се изключва приемането не само на всякакъв вид храна, но и на вода, течности през устата или във вид на клизма. Допускат се само хигиенни процедури – миене, душ, вана, обтривания, обливания. То е строго дозирано по време и се използва за по-бързото разграждане на мазнините и по-силно въздейства върху патологията на организма. Прилага се само след консултация с лекар природолечител.
  • “УРИНОВО” ВЪЗДЪРЖАНЕ ОТ ХРАНА. При това въздържане наред с водата се приема собствена урина или трикратно през деня, или цялата отделена урина от 3 часа сутринта до 20 часа вечерта. При този вид въздържане се използва ефектът от гладолечението и уринотерапията, който в случая се удвоява. Още по-добре е, ако уринотерапията се прилага комплексно: пиене, втриване в кожата на преварена урина, компреси, клизми. Използва се при труднолечими, хронични заболявания.
  • “МАХАЛО”. Това е вид ВХ, при което многократно, ритмично се спазват следните етапи: подготовка за ВХ, същинско ВХ, захранване, общо хранене. Времетраенето на всеки един етап е един и същ, например 7:7:7:7. Това е един цикъл, който се повтаря, докато не настъпи желания ефект. Консултацията с лекар природолечител е препоръчителна. Подготовката за ВХ означава строго млечно-вегетарианска природосъобразна храна. В етапа “общо хранене” е възможна консумацията на нетлъсто пилешко, телешко, агнешко месо или риба, обща храна, характерна за дадения начин на хранене на индивида.

Въздържането от храна има различно времетраене: късо – до 14 дни; средно – до 30 дни; и продължително – до 40 дни. Всяко едно от тях има свои плюсове и минуси.
От дългогодишната практика на Здравен център “Дар” сме дошли до извода, че в съвременни условия, и най-вече при здравословно увредени хора в домашни условия.

ОПТИМАЛНИЯТ ВАРИАНТ ЗА БЕЗОПАСНО ВЪЗДЪРЖАНЕ ОТ ХРАНА ЗА ЛЕЧЕБНИ ЦЕЛИ СА 7 ДНИ ИЛИ ДО 7 ДНИ.

Това е и нашата препоръка.

Из “Енциклопедия за здраве “Дар” – Книга 2

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Гладолечение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.