Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

За интелекта

За интелекта » За интелекта

Силата на жезъла

* Древното знание разкрива своите тайни

* Медицинските аспекти на жезлите за достигане на завидно здраве и дълголетие

Различните речници и справочници дават смътна представа за ролята на жезлите. Първо, защото различията във функцията на жезъла, скиптъра, тоягата, гегата, тризъбеца, ритуалната секира или нож и други подобни атрибути са много рехави, изопачени или объркани. Второ, авторите са склонни да описват тези атрибути само като принадлежност към митовете, приказките и фантазиите на хората, откъснати от нуждите на всекидневния живот. Но дали това е така?

Древното знание, дошло до наши дни, говори, че жезлите са имали много конкретно и практическо предназначение. С времето обаче тези знания са се изгубили, нарушена е била хармонията на културата и тези знания за взаимодействие между хората и природата с помощта на човешката воля постепенно са се превърнали в умовете на хората само в абстрактни символи на властта.

Жезълът от край време е бил спомагателно средство на мъдреците, живеещи сред хората и призвани да дават съвети и да сочат пътя – спомнете си само метаморфозите на тоягата в ръцете на Моисей. Главното предназначение на жезъла е било

достигането и пребиваването в хармония със самия себе си, света и хората.

Жезлите са били предназначени за лична работа над собственото усъвършенстване. До голяма степен те са съдействали за събирането на енергия отвън и насочването й навътре.

Важен обаче е не само външния вид на жезъла, но и минералният или растителният пълнеж вътре в металното или дървеното тяло. Този пълнеж е имал лечебни, профилактични, психически въздействия върху своя притежател и е играел първостепенна роля за достигане на завидно здраве и дълголетие. Ето например
поученията на един древноегипетски жрец: “Жезълът, направен от една разновидност на медта, може да предава различни излъчвания. По волята на човек те могат да бъдат трансформирани или усилени. Жезълът може да бъде благословение или проклятие – зависи от този, който го ползва. Посветените, владеещи всички сили – от божествените до ултраматериалните – могат съзнателно да ги предават на жезъла. Човешките органи на чувствата са способни да ги възприемат и тогава хората ги възприемат като емоционално състояние. Така висшите божествени вибрации се преживяват като всеобща любов, а най-ниските, ултраматериалните – като ненавист. С помощта на жезъла посветеният може да управлява природните сили като ги усилва или неутрализира.”

Много от фигурите на фараоните и знатните хора в Древен Египет държат в ръцете си къси цилиндрични жезли. Вниманието най-вече привличат тъй наречените Жезли на Силата, известни още като Жезълът на Марс и Жезълът на Венера. Те представляват два кръгли цилиндьра, които се държат в строго съответствие в лявата и в дясната ръка. Но това е само видимата част.

Най-същественото е техният пълнеж, известен само на неколцина посветени.

В наши дни тази тайна до голяма степен вече е разгадана. Трябва да се отбележи наличието на бронз /сплав от пет метала/ със съответен цвят; електрон /сплав от злато и сребро/; сплав от сребро и цинк; смес от кехлибар, графит, нефрит, малахит, сердолик, хематит и други минерали и всичко в строги пропорции. Стиснати в дланите /Жезълът на Марс в лявата ръка, Жезълът на Венера – в дясната/ Жезлите на Силата въздействат върху човешкия организъм чрез биоактивните точки на дланите посредством слаб електрически ток, а така също благодарение на магнитно, елекромагнитно и електростатично поле. В резултат на взаимодействието между металите и минералите с организма се активизират еноргоинформационни процеси. Тяхната същност е установяването на енергиен резонанс на човека с енергиите на околната среда, което води до равновесие на психиката и нормализиране на физиологическото функциониране на отделните органи и системи в организма. С други думи, употребата на тези два жезъла води до

хармонизиране на човека с природата и космоса.

Съществуват добре подбрани упражнения с жезлите в положение изправен стоеж и в седнал стоеж, като се спазват определени правила. Те са съобразени с енергопотоците на Земята и Слънцето, има и определени изисквания към човека и начина му на живот, дишането, храната и други.

Въздействието върху организма на човека са в посока: стабилизиране на нервната система, влияние върху индокринната и имунната система, стабилизиране на алкално-киселинното равновесие в организма, електромагнитна хармонизация и повишаване на защитните сили на организма. Учудващото дълголетие на фараоните /Пиопи ІІ бил само на трона 94 г.; Рамзес ІІ Велики – 67; Тутмос ІІІ – 54 г. и пр. при средна продължителност на живота тогава 25-30 г./, жреците и други влиятелни хора в Древен Египет говорят сами за себе си.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За интелекта“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.