Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни ценности

Трите ключа

Трите ключа

* Посвещавам на своите бивши, настоящи и бъдещи ученици

Елена Рьорих

Тези три велики ключа се пазят не на другите планети, не в други звездни светове, а в самите нас. Но овладявайки ги, вие овладявате това, което може да бъде сравнено само със световете. Разумно ли е да се отказвате от тези ключове? Разбира се, не. Затова, не губете нито миг, нека ги потърсим.

Имената на ключовете са: ЛЮБОВ, КРАСОТА И ЗНАНИЕ.

Напомням ви за пътищата, които водят към овладяване на тези ключове. Запомнете тези пътища, вървете по тях и ги покажете на другите.

Във всяка постъпка проявявайте подвижност, любов и благоразумие. Старайте се да бъдете мъдри скулптури в работата над самите себе си на другите, бойте се да бъдете ронлива глина в ръцете на лошото приятелство.

Избирайте си добри приятели и в общуването си с тях умножавайте добрите си качества; четете с тях хубави книги, правете си изводи и се постарайте да

запомните и да приложите в живота всичко най-хубаво.

Изработвайте в себе си планове и пътища за създаване на живот красив, разумен, лишен от безволие, пълен с труд и хармония в отношението ви към всичко обкръжаващо.
Знайте, че с всяка лоша дума, мисъл, постъпка вие нарушавате свещените права, с които щедро, като всяко творение, сте надарени от природата.

Изработвайте в себе си твърдост и постоянство и не се развличайте по време на работа. Ако работата е скучна, но необходима, съумейте търпеливо да я доведете до край. Това ще стане по-лесно, ако започнете да вършите всяка работа с удоволствие. Вие не сте кукли на конци или играчки, изпълняващи движения механично, а разумни хора. Затова сте задължени да се отнасяте към всякаква работа умно, внимателно и с любов.
Старайте се да очиствате речта си от празните и безсмислени думи. Нека вашата реч бъде ясна, точна и кратка.

Напускайте местата, където има празно дърдорене, където има злоба и ненавист, където цари раздор, вредни развлечения и глупост.

Ако сте решили да си починете, в минутите на отдих, дайте на ума и тялото си приятно и необременяващо развлечение.

Не бъдете суетни. Изкоренете лъжата. Бъдете честни и приветливи. Развивайте в себе си чувство на благородство и в общуването си с хората бъдете вежливи и непосредствени. Също така чувството на страх трябва да ви бъде чуждо. Бъдете уравновесени в удоволствието и страданието, в радостта и печала. Винаги прощавайте и отвръщайте с любов на ненавистта. Само така ще можете да победите и недоброжелателството. Вашите мисли са ваши деца. Трябва да направите прекрасна всяка една от тях. Всяка мисъл трябва да бъде съзидателна сила, насочена към доброто.

Винаги помнете, че силата на мисълта е много голяма.

Бъдете готови да я употребите в помощ на света.

Бъдете точни във всичко, правдиви и честни в своите действия. Иначе на вас не може да се поръча важна работа. Животът трябва да протича през вас в целия си блясък и сила. Не допускайте маловажни неща да отслабват вашата настойчивост в постигането на целта.

Животът и любовта – това е могъща сила, благодарение на която съществува всичко във Вселената. Любовта е сила, движеща света: всичко, което се прави заради нея, притежава силата на световния закон. Само с любов към всичко можете да победите злото. Носете любовта навсякъде, където отивате. Скоро ще разберете как тя ви помага по всички ваши пътища.

Бъдете чисти и нека любовта се разлива чрез вас, както ароматът струи от цветето.Приемете твърдо и непоколебимо решението да станете израз на любовта и готовността да помагате навсякъде, където можете да правите това. Нека вашият живот бъде радостен лъч за другите. Открийте в себе си елмазите, които бихте могли да сложите в съкровищницата на общото благо.

Елена Рьорих

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни ценности“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.