Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Природна медицина

Природна медицина » Масажи

Травмите и масажът

* Лечението на този род травми е продължително

Травмите, било то битови, професионални или в зависимост от сезона /особено зимния сезон, излетите в планината/ винаги са неприятни и са опасен спътник в нашето всекидневие. Едва ли има човек, който да не си е навяхвал глезена, китката или друга става. Мнозина са страдали от счупвания или пукване на костите на различни места. Чести са и разтегнатите сухожилия.

Това страдание нарушава ритъма на живот на пострадалия, а в много случаи остават трайни последици.

Такъв бе случаят с пациентката И.П. на Здравен център “Дар”, която потърси помощ при нас. Тя бе получила фрактура вследствие на падане, била гипсирана, но след свалянето на гипса вече година и половина тя изпитвала силна болка, поради което загубила и съня си. Тя сподели, че през този период тя е закупила от аптеките всички възможни загряващи мехлеми и други мазила, които нямали особен ефект. Защо?

Нека разгледаме травмите от енергийна гледна точка. Всяка травма е проява на енергията Ин или “студ” в организма. По тази причина вследствие на травмите се появяват кръвоизливи и отоци, които са свързани с енергията Ян или “топлина”. Те балансират “студа” и нормализират енергийния поток в тялото. Затова при подобни следтравматични състояния се препоръчва затопляне на съответното място или използване на загряващи мехлеми. Спомнете си как инстинктивно човек разтърква удареното място с ръка – все със същата цел да го загрее.

Понякога травмата се появява и като следствие на енергиен дисбаланс в организма. Това очевидно е била една от причините за травмата на нашата пациентка, която сподели: “Бях много напрегната и емоционално превъзбудена.

Усещах вътрешен дискомфорт и раздразнителност. Може би затова паднах и се ударих!” Организмът й сам предизвикал травмата, за да балансира енергиите си.

Прилагането на много загряващи мехлеми след свалянето на гипса обаче е довело до прекомерно увеличаването на “топлината”, а оттам  –  до засилване на болката в областта на травмата.

На пациентката бе приложен Сайонджи масаж - общо 5 процедури, което доведе до освобождаване на гръбначния стълб, подобряване на оросяването, обмяната на веществата, както и акупресура за коригиране на енергийните потоци по меридианите.
Нашата пациентка си тръгна за родния град без болка и получи нужните наставления как да стабилизира полученият резултат у дома. Този случай е един от многото в ЗЦ “Дар”, който по безспорен начин илюстрира възможностите на японския масаж Сайонджи, приложен грамотно от специалист природолечител.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Масажи“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.