Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Душата

Красива ли е тъканта на твоята душа?

* Чисти мисли, радостен труд и неуморен стремеж към знанието формират личността на човека

Ако имаш повече знания, отколкото някои твои приятели, не се гордей сляпо с това, не показвай превъзходство, а сподели знанията си, ако това е целесъобразно в този момент.

Помни, че всяка минута от твоя живот има своето предназначение. Съумей да запомниш това. Ако се затрудняваш в избора на работа или професия, посъветвай се с по-възрастните.

Бой се от безсъдържателните минути. С тях леността може да си свие надеждно гнездо. От безсъдържателните минути могат да се получат часове и дни, а задачата на истинския човек е голяма. Несъмнено животът е многостранен и интересен. От разумно прекараните минути ти можеш да изтъчеш истинската и красива тъкан на твоята душа.
Затова се старай да украсяваш всяка минута от живота си с труд, знания и чисти мисли.

Нека неуморният труд бъде за теб радост и

огънят на творчеството неугасващо да осветява твоя път.

Постарай се да държиш мислите си в абсолютна чистота и да мислиш много за това какво можеш да допринесеш за подобряване живота на хората и облекчение на техните страдания.

Природата е препълнена със свещени и чисти дарове и търси съдове. Нека твоята душа бъде искряща и кристално чиста за приемането на тези дарове. Стани лъч светлина, излез от света на напразните мечтания и употреби своята енергия за непрекъснато изкачване нагоре.

Нека твоята душа излъчва винаги светлина и благост, топлота и състрадание, бодрост и желание да помогнеш на ближния. Тогава ти ще почувстваш как трудните дела губят своята тежест и мрачното облекло на страданията ще се превърне в белоснежното покривало на чистата лъчезарна радост.

Бъди предпазлив и снизходителен в оценката си за хората, тъй като ти самият си твърде несъвършен. Но бъди строг към себе си и работи неуморно за изправянето на собствените си недостатъци.

Предстои ти да понесеш в живота много изпитания. Само чрез тях

ти ще овладееш несметни съкровища.

Но ще можеш да издържиш успешно тези изпитания, ако се въоръжиш с благоразумие, твърдост и вяра в себе си.

Ако те сполети неуспех, не падай духом. Унинието само ще отслаби твоите сили и ще забави твоя вътрешен растеж. По-добре събери силите си и помисли какъв мъдър изход да намериш за по-нататъшното действие. Именно по този път ще увеличиш твърдостта си и ще умножиш силите си.

Всеки неуспех и горчив опит превърни в безценен урок, който ще ти послужи като ръководство по-нататък.

Всяко препятствие по твоя път ще ти подскаже какво е нужно да развиеш, за да бъдеш напълно въоръжен в по-нататъшната борба.

Но в борбата ти си длъжен да помниш винаги благото на ближните. Бой се да купиш своето благополучие с цената на страданията на тези ближни. Това благополучие е жестоко и краткотрайно.

Елена РЬОРИХ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Душата“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.